Tujina

Enajst mrtvih v poplavah v Rusiji

Tuapsa, 16. 10. 2010 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA/N.S.
Komentarji
1

V poplavah, ki so prizadele jug Rusije, je umrlo najmanj enajst ljudi. Poplave v regiji Krasnodar so povzročile obilne padavine, poplavljenih pa je sedem vasi in 17 manjših naselij.

Zaradi poplav so evakuirali 280 prebivalcev.
Zaradi poplav so evakuirali 280 prebivalcev. FOTO: Reuters

Najmanj enajst ljudi je umrlo v poplavah na jugu Rusije, ki so jih povzročile obilne padavine, navedbe vodje preiskovalne komisije Genadija Vasjunina povzemajo tuji mediji. Tri osebe še pogrešajo.

''Zaradi obilnih padavin v gorah v bližini kraja Tuapse ob obali Črnega morja v ruski regiji Krasnodar je poplavljenih sedem vasi in 17 manjših naselij,'' pa je zapisano na spletni strani območnega urada ministrstva za izredne razmere v Krasnodaru.

Zaradi padavin je prišlo do velikega povišanja vodostaja dveh gorskih rek, zaradi česar so morali evakuirati okoli 300 prebivalcev tega območja, med njimi tudi 70 otrok. Oblasti v Tuapsi so razglasile izredne razmere, ruski mediji pa navajajo, da sta vodostaja danes zjutraj že upadla.

Najbolj je prizadeto območje severozahodno od Sočija, kjer se je sprožilo tudi več zemeljskih plazov. Po ocenah lokalnih oblasti je že nastalo za več milijonov evrov škode.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KosezVeliki
16. 10. 2010 18.56
Jst nevem, od kod vi na 24ur prepisujete članke. Kolikor je znano je umrlo v poplavah 7 ljudi, 300 pa jih je bilo evakuiranih. In o nobeni milijonski škodi ne poročajo.