Tujina

Detomorilki dosmrtna ječa

Gradec, 31. 03. 2006 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sodišče v Gradcu je na dosmrtno ječo obsodilo 33-letno Gertraud Arzberger, ki je po rojstvu umorila svoje otroke.

Grozovite umore so razkrili junija 2005
Grozovite umore so razkrili junija 2005 FOTO: POP TV

Oče otrok, njen življenjski sopotnik in soobtoženec Johannes Genser je bil obsojen na 15 let zapora. Proces proti paru je tožilstvo sprožilo po lanskem odkritju štirih trupelc na njunem domu.

Policija na kraju umor štirih dojenčkov
Policija na kraju umor štirih dojenčkov FOTO: POP TV


Dve trupli so policisti v začetku junija 2005 našli skupaj s popkovino in placento v plastičnih vrečkah pod zamrzjenim mesom in zelenjavo na dnu zamrzovalnika. Tretje truplo – deklico - so s pomočjo policijskega psa našli zacementirano v vedru, je povedal komandir policije Harald Gutschi. Policisti so kasneje v bližnji vrtni uti pod kupom stare šare odkrili še četrto trupelce, ki je bilo prav tako zavito v plastično vrečko.Po pričevanju sosedov je bila ženska petkrat noseča, vendar petega trupla niso našli.

Policisti so eno truplo našli ob vrtni uti
Policisti so eno truplo našli ob vrtni uti FOTO: Reuters


Detomorilka je priznala štiri umore, ki naj bi jih storila iz finančnih razlogov in zato, da je ne bi zapustil njen življenjski partner. Ta jo je sicer po končanem sojenju zaprosil za roko. Arzbergerjeva je obsojena trojnega umora, ker je po pričanju sodnih izvedencev obstajala možnost, da je bil eden izmed dojenčkov rojen mrtev.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.