Tujina

Deset let v Iraku

Washington, 11. 01. 2008 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški vojaki bi lahko v Iraku ostali še deset let, meni Bush. To, da je Bin Laden še na begu, ga ne preseneča.

Predsednik Bush pričakuje, da bodo vojaki, ki jih je poslal v Irak, tam ostali še vrsto let.
Predsednik Bush pričakuje, da bodo vojaki, ki jih je poslal v Irak, tam ostali še vrsto let. FOTO: Reuters

Ameriški predsednik George Bush je izjavil, da bi vojaške sile pod ameriškim vodstvom v Iraku "z lahkoto" ostale še deset let ali več in da ni preveč presenečen, da je Osama bin Laden še vedno na begu.

V pogovoru za televizijsko mrežo NBC je komentiral izjavo kandidata za republikansko predsedniško nominacijo Johna McCaina, da bi lahko ameriška vojska v Iraku ostala še sto let. "Sto let ni prava številka. To je dolgo časa," je dejal. Je pa priznal, da bi se zelo lahko zgodilo, da bi tam ostali dolgoročno. Na vprašanje, ali bo to lahko trajalo deset let, je Bush odgovoril: "Lahko bi bilo toliko, seveda."

Na vprašanje, ali je presenečen, da je prvi mož teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden še vedno na begu, pa je odgovoril, da ne preveč. "Mislim reči, zelo dobro se skriva po odročnih delih sveta. Rekel bi, da možakar dandanes ne vodi parad," je dejal.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mf80
11. 01. 2008 22.50
Seveda kako dolgo bo nafta, tako dolgo bodo dol, a se kdo čudi. Bush te pa ja poznamo, že 10 letni otrok te spregleda, nevem zakaj govori tako po ovinkih kot bi bili butasti.