Tujina

Dalajlama v bolnišnici

New Delhi, 09. 10. 2008 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tibetanski duhovni voditelj dalajlama je bil zaradi bolečin v trebuhu sprejet v bolnišnico, v petek pa naj bi ga operirali.

Dalajlami so se znova pojavile bolečine v trebuhu, zaradi katerih je bil avgusta štiri dni v bolnišnici v Bombaju, zato so ga odpeljali v bolnišnico v New Delhiju.

"V bolnišnico je bil sprejet, ker je tožil zaradi bolečin v trebuhu. Možno je, da bo operiran, najverjetneje jutri," je povedal zdravnik v New Delhiju, ki je želel ostati neimenovan in dodal: "Njegova svetost, ki je bil iz bolnišnice Lilawati odpuščen 1. septembra, je dobil priporočilo, naj obišče našo bolnišnico za dodatne preiskave, a smo ga zadržali, ker je tožil zaradi močnih bolečin v trebuhu."

Dalajlama je zaradi bolečin v trebuhu v bolnišnici.
Dalajlama je zaradi bolečin v trebuhu v bolnišnici. FOTO: Reuters

Direktor bolnišnice Nalini Kaul ni želel dajati informacij o zdravstvenem stanju dalajlame, tiskovni predstavnik Ajay Sehgal pa je dejal, da bo javnost o podrobnostih obvestil dalajlamov urad v Dharamsali.

Dalajlamov tiskovni predstavnik Tenzin Takhla je sicer zanikal navedbe, da bo 73-letni Nobelov nagrajenec operiran. Po njegovih besedah gre zgolj za rutinske preglede, v bolnišnici pa bo ostal najmanj do sobote. "Skrbi so popolnoma odveč, saj je njegova svetost na rutinskih pregledih, zaradi katerih je ostal v bolnišnici," je zatrdil.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uroš Palhartinger
10. 10. 2008 14.03
nosferatu77@, Kitajci niso ugrabili njegovega naslednika temveč Pančenlamo, Dalajlamo lahko nasledi le njegova reinkarnacija ...
dr.psiho
10. 10. 2008 12.29
briga me za kitajsko in nepal ....
nosferatu
10. 10. 2008 11.08
Kitajci so pa ugrabli njegovega naslednika, pokvarjenci... Preverite na netu :P
Sadjar
09. 10. 2008 21.28
Ta človek pa si res zasluži zdravja- še zdrav mora umreti.