Tujina

Clinton podprl Obamo

Washington, 24. 06. 2008 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji ameriški predsednik Clinton bo demokratskemu kandidatu Baracku Obami pomagal do predsedniškega stolčka.

Barack Obama
Barack Obama FOTO: Reuters

Odnosi med nekdanjim predsednikom Billom Clintonom in predsedniškim kandidatom demokratov so še vedno hladni, saj po vroči kampanji na primarnih volitvah še vedno nista govorila. Clinton pa mu je v kratki izjavi ponudil pomoč. "Predsednik Clinton je očitno zavezan, da bo storil vse, kar lahko in za kar ga bodo prosili, da bi zagotovil, da bo senator Obama postal naslednji ameriški predsednik," je dejal Clintonov tiskovni predstavnik Matt McKenna.

"Enotna Demokratska stranka bo letos močna sila za spremembe in prepričani smo, da bo pri tem imel veliko vlogo predsednik Clinton," se je na napoved odzval tiskovni predstavnik Obame Bill Burton. Bill Clinton se sicer ne bo udeležil petkovega skupnega zborovanja Obame in Hillary Clinton v New Hampshireu. McKenna je dejal, da se Clinton ta teden mudi v Evropi, kjer se bo med drugim udeležil proslav ob 90. rojstnem dnevu nekdanjega predsednika Južnoafriške republike Nelsona Mandele.

Bill Clinton je bil sicer med tekmo za osvojitev demokratske predsedniške nominacije oster kritik temnopoltega senatorja iz Illinoisa Obame in se med drugim spraševal, ali ima dovolj izkušenj za vodenje države.

Hillary Clinton in Barrack Obama
Hillary Clinton in Barrack Obama FOTO: Reuters


KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SloVeNeT
25. 06. 2008 12.35
Najbrž je naredu tist dokumentarec sam da mal dreza Busha, ki ga je oguljofal za predsedniški stolček...
SloVeNeT
25. 06. 2008 12.34
Mihey81 ma prav, sam folk nč ne ve... Gore je bil eden prvih, ki je hotel vojno v Iraku, tist njegov dokumentarec pa je narejen na ameriški način, nekaj resnice, drgač pa pretiravanje...
Kevdr
25. 06. 2008 11.58
mihey81 ... predvidevam da si to kot kura brez glave breknu
preprostež
25. 06. 2008 09.53
Al Gore? Ta hinavec ki vsiljuje 'apokaliptično videnje konca sveta zaradi globalnega segrevanje', medtem ko se sam vozi z avtom, ki požira cele galone, ter živi v ne-ekološki hiši? Ne, vse tisto je govoril samo zaradi glasov.
dreko123
25. 06. 2008 04.15
Predsednik ZDA bi pa defenitivno moral postati Al Gore! Ampak nazadnje ga je busheva administracija ogoljufala prestola, če pa bi že postal predsednik bi se po mojem mnenju zgodilo isto kot JFK, ker bi ga pospravili am. lobiji, ker se enostavno preveč poteguje za naravo, in mir, kar pa ni u skladu z ameriško politiko-denarjem ki jim ga ravno nasprotno početje prinese!
dreko123
25. 06. 2008 04.10
1098 domnevam da si srb ker je pač Clinton edino "deloma" slabo stvar naredil ker je napadel Srbijo, pa ne da imam kaj proti Srbom ampak kar so počeli je bilo treba ustaviti, drugače pa je bil po mojem mnenju eden najboljših ameriških predsednikov z vključno Al Gorom podpredsednikom, amerika je imela v njegovem času največji rezcvet napolnil je državno blagajno in to brez kakih blesavih vojn na bližnjem vzhodu! Bil je edini predsednik ki je bil pač normalen človek znal je z ljudmi ni se mu šlo za vojne in vojne dobičke igral je saxofon med ljudmi in pač bil je usekan na sex tako kot večina moških ampak še vedno je dobro vladal... sedaj pa je opica Bush vse pognal... glede wtc ja je bilo pa samo Buchevo maslo in maslo njegove administracije in lobijev- židov ki stojijo za njim
Sadjar
25. 06. 2008 00.52
Se strinjam. Na youtubu sem gledal, ko je na enem govoru ekipa WeAreChange, medtem ko mu je rastel nos pri pojasnilu napada na WTC pojasnila, da je september 11 inside job. Inside job? How dare you.... Vglavnem je isti podn kot Bush, kot pravim, ni razlike med temi štori, naj si je njegova soproga ali on. Ali imajo strah pred lobiji, ali pa so tako zelo povezani z njimi.
Magdalena Mitrovic
24. 06. 2008 23.12
zločinec daje podporo ...sarkastično