Tujina

'Čisto normalna stranka'

Ipswich, 19. 12. 2006 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
I.K./Š.Z.
Komentarji
3

Lov na morilca prostitutk se nadaljuje. Policisti so aretirali dva osumljenca - bivšega policista in člana golf kluba.

Serija umorov se je začela 2. decembra, ko so našli prvo žrtev, ostale štiri pa so našli v naslednjih desetih dneh. Vse žrtve so našli gole, vendar obdukcija ni pokazala hujših poškodb ali spolne zlorabe. Policija zato domneva, da je morilec ženske najprej omamil.

Britanska policija je aretirala še enega moškega, ki ga sumijo vpletenosti v umore prostitutk v Ipswichu. Šlo naj bi za 48-letnega Stephena Wrighta, ki so ga davi aretirali na posestvu v Ipswichu. Moškega lahko zadržijo do sobote, je sporočil vodja preiskovalcev Stewart Gull.

Drugi osumljenec Wright je sicer živel z žensko na neki drugi lokaciji, vendar je novembra izginil neznano kam. Bil naj bi član golf kluba, rodil pa naj bi se v Norfolku. Potem ko se je odselil od partnerke, je bival v lastnem enosobnem stanovanju. Policisti so zasegli njegov osebni avtomobil ford mondeo, prav tako preiskujejo njegovo stanovanje.

Prijateljice noči v okolišu so ga dobro poznale, saj je bil stalni gost pri njih. Prostitutka Lou je Wrighta opisala kot ''popolnoma normalno stranko''. ''Pripeljal se je, nas pobral, nas odpeljal v svoje stanovanje in to je to,'' je dejala.

Aretirali nekdanjega policista

V ponedeljek je policija sicer v zvezi z umori prostitutk Gemme Adams, Anneli Alderton, Tanie Nicol, Annette Nicholls in Paule Clennell aretirala že Toma Stephensa.

37-letnega Stephensa, ki je bil nekoč tudi policist, so aretirali na njegovem domu v Trimleyju, majhnem mestecu v bližini pristanišča Felixstowe, ki je 10 kilometrov oddaljen od Ipswicha. Policija, ki še vedno pregleduje njegovo hišo, ima do srede zjutraj čas, da Stephensa obtoži umorov ali pa zaprosi za podaljšanje pripora.

Priznal, da jih je poznal

Umorjene prostitutke
Umorjene prostitutke FOTO: Reuters
Stephens, ki naj bi bil po svoji ločitvi leta 2003 pri prostitutkah stalni gost, je priznal, da je dekleta poznal, a zanika vpletenost v umore. Na Stephensa je policija postala pozorna po intervjuju za britanski tabloid Sunday Mirror, v katerem je moški povedal, da je "prijatelj" vseh umorjenih deklet. Po lastnih navedbah naj bi bil njihov "zaščitnik" in bi tako, če bi želel, imel tudi priložnost za zločin, saj so mu dekleta "tako zaupala". Stephens pa je v intervjuju tudi dejal, da nima alibija za čas vseh petih umorov. Policija je postala sumljiva prav ob teh besedah, saj v javnost nikoli ni prišla informacija, kdaj točno so bile ženske umorjene, zato Stephens tudi ne bi mogel vedeti, ali ima za takrat alibi ali ne.

Osumljenih še pet moških
Stephens se je na spletni stani MySpace prijavil pod vzdevkom ' The Bishop' (škof). Kot je v svojem opisu navedel, išče tako resno zvezo kot prijateljstvo. Zapisal je tudi, da ljubi otroke, šport in glasbo osemdesetih let.

Policija pravi, da preiskava še vedno poteka, zato ženskam svetujejo, naj se ponoči izogibajo ulic. V ponedeljek so preiskovalci sicer sporočili, da so prepričani, da so morilca že ujeli. To so sedaj zanikali. Po najnovejših informacijah naj bi policija opazovala še pet osumljencev.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

filipich
19. 12. 2006 19.30
Mislim, da so zadnjo potem dobili živo.
tomazbodner
19. 12. 2006 12.57
mkoc: kolikor mi je znano, nobena ni bila spolno zlorabljena (karkoli ze naj to pomeni za prostitutko), vse so bile slecene, za 3 vzroka smrti niso mogli dolociti, 2 sta bili pa zadavljeni. torej jih verjetno ni prej dobro nabrisal...
Bartolomeus
19. 12. 2006 11.30
policija je postala sumljiva... ?