Tujina

Castro se dobro počuti

Havana, 14. 11. 2006 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najstarejši sin kubanskega predsednika Fidela Castra, je dejal, da se njegov oče po julijski operaciji črevesja dobro počuti.

Castro se po operaciji črevesja dobro počuti
Castro se po operaciji črevesja dobro počuti FOTO: Reuters

Najstarejši sin kubanskega predsednika Fidela Castra, Fidel Castro Diaz-Balart, je ob začetku kongresa o biotehnologiji v kubanski prestolnici Havana dejal, da se njegov oče, ki okreva po julijski operaciji črevesja, dobro počuti.

"Vse, kar vam lahko povem je, da okreva," je dejal 57-letni Fidel, svetovalec za znanost kubanskega državnega sveta, ki se je tako odzval na nedavne govorice v Washingtonu, da se je zdravstveno stanje 80-letnega Castra poslabšalo. Kubanci so sicer nazadnje videli televizijskega posnetke svojega voditelja 28. oktobra.

Castro je 13. avgusta praznoval svoj 80. rojstni dan, vendar so takrat javno proslavo za njegov rojstni dan zaradi njegovih težav z zdravjem preložili na 2. decembra, ko na Kubi slavijo začetek revolucije, s katero se je Castro povzpel na oblast. Castro je julija zaradi težav z zdravjem začasno predal oblast svojemu bratu Raulu.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.