Tujina

'Castro se bori za življenje'

Rio de Janeiro, 20. 01. 2007 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
4

Chavez pravi, da se njegov kubanski zaveznik Castro bori za svoje življenje. Oba verjameta v ozdravitev.

Hugo Chavez je kubanskega predsednika Castra večkrat obiskal v bolnici
Hugo Chavez je kubanskega predsednika Castra večkrat obiskal v bolnici FOTO: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je ob robu vrha južnoameriškega trgovinskega združenja Mercosur v Riu de Janeiru v petek izjavil, da se njegov kubanski zaveznik, tamkajšnji voditelj Fidel Castro bori za svoje življenje. Dodal je, da je s kubanskim voditeljem govoril pred nekaj dnevi, in poudaril, da oba verjameta, da bo Castro popolnoma ozdravel.

Chavez je španskemu časniku El Pais, ki je v ponedeljek pisal o slabem zdravstvenem stanju kubanskega voditelja, očital, da si želi Castrove smrti. "Tam so tisti, ki si želijo Fidelove smrti," je v Riu de Janeiru poudaril Chavez in dodal, da je Fidel Castro eden tistih voditeljev, ki ostanejo nesmrtni in zapisani v zgodovini. "Castro je kot Che Guevara, nesmrtni Che," je poudaril levičarski politik.

Španski zdravnik, Jose Luis Garcia Sabrido, ki je pregledal Castra, pravi, da se njegovo zdravstveno zdravje počasi izboljšuje, kljub temu, da je stanje resno zaradi njegove starosti. "Po zadnjih informacijah je njegovo okrevanje počasno, vendar napreduje," je še povedal.

Španski dnevnik El Pais je v ponedeljek sicer poročal, da je zdravstveno stanje kubanskega voditelja Fidela Castra "zelo resno". Potem ko tri operacije na črevesju niso bile uspešne, je Castro dobil vnetje potrebušnice, ki je lahko usodno, če zdravljene ni uspešno, je objavil časnik in pri tem navajal zdravniške vire bolnišnice v Madridu.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivanz
20. 01. 2007 23.20
ajajaj victoriousus, kaj pa venezuela? bolivija? argentina? brazilija? nepal? nikaragva? revolucija se širi, lahko to zanikaš? zapovrh tega pa imajo komunisti na kubi okoli 60 podporo prebivalstva, medtem ko fidel celo večjo.
jackoo
20. 01. 2007 19.56
ivanz
20. 01. 2007 17.58
brez skrbi fidel, revolucija se nadaljuje
kgb@akcija.net
20. 01. 2007 17.16
jaz mislim da ga je že pobral