Tujina

Castro blizu smrti?

Washington, 15. 12. 2006 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kubanski vodja Fidel Castro naj bi bil zelo bolan. Po prepričanju ZDA je veliki revolucionar blizu smrti.

Fidel Castro se zaradi šibkega zdravja ni udeležil proslave svojega rojstnega dne, čeprav so jo preložili na december, ko je obletnica revolucije, vse le da bi se veliki vodja lahko pokazal
Fidel Castro se zaradi šibkega zdravja ni udeležil proslave svojega rojstnega dne, čeprav so jo preložili na december, ko je obletnica revolucije, vse le da bi se veliki vodja lahko pokazal FOTO: Reuters

Direktor ameriških obveščevalnih služb John Negroponte je izjavil, da je kubanski voditelj Fidel Castro zelo bolan in da se bliža smrti. "Vse, kar vidimo, nakazuje na to, da ne bo več dolgo... mesece, ne leta," je dejal za ameriški časnik Washington Post. Negroponte sicer ni ponudil nobenih dokazov, s katerimi bi podkrepil svoje trditve.


80-letni Castro je julija zaradi operacije predal oblast svojemu mlajšemu Raulu in se od takrat ni več pojavil v javnosti. Njegovo zdravstveno stanje je najstrožje varovana državna skrivnost.


Fidelov mlajši brat Raul opravlja vse dolžnosti prvega moža Kube
Fidelov mlajši brat Raul opravlja vse dolžnosti prvega moža Kube FOTO: Reuters

ZDA in Kuba nimajo diplomatskih odnosov, Washington pa proti otoku izvaja enostranski embargo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

endrug
15. 12. 2006 13.25
njegova vnukinja pa je skoraj noseča....