Tujina

Bomba pred policijsko postajo

Islamabad, 14. 11. 2009 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred policijsko postajo na severozahodu Pakistana se je razstrelil samomorilski napadalec. Umrlo je 11 ljudi, med njimi štirje otroci.

Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP je bilo v napadu z avtomobilom bombo ubitih enajst ljudi, med njimi štirje otroci. Gre za zadnjega v nizu napadov v zadnjem času, odgovornost pa so že prevzeli talibani. Kot je še zagrozil talibanski poveljnik, se bo nasilje nadaljevalo.

Posledice ...
Posledice ... FOTO: Reuters

Pakistan je zadnji mesec prizorišče vala napadov, predvsem talibanskih samomorilskih napadalcev, ki so povezani s teroristično mrežo Al Kaido, katerih napadi so v zadnjih dveh letih zahtevali že najmanj 2500 življenj.

Kot navaja AP, so napadi, ki so pretresli Pešavar, samo minuli teden zahtevali več kot 50 smrtnih žrtev, med njimi je deset ljudi, ki so bili ubiti v petkovem napadu na poslopje regionalnega sedeža vojaške obveščevalne agencije ISI.

Današnji napad se je sicer zgodil medtem, ko je okoli 30.000 pakistanskih vojakov sprožilo eno najbolj ambicioznih akcij doslej proti talibanskim skrajnežem na goratem območju ob meji z Afganistanom. Ofenziva se tako usmerja zlati v pokrajino Južni Vaziristan, kjer naj bi se skrivali pripadniki mednarodne teroristične mreže Al Kaida in talibanov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JaKakoZe
14. 11. 2009 19.46
sdat
14. 11. 2009 19.17
sem že mislil da spet pri nas.