Tujina

Bolničarju dosmrtna ječa

Berlin, 20. 11. 2006 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najhujšega nemškega serijskega morilca po 2. svetovni vojni, Stephana Letterja, so obsodili na dosmrtno ječo.

Najhujšega nemškega serijskega morilca po drugi svetovni vojni Stephana Letterja so sodniki v Kemptonu, kraju blizu švicarske meje, obsodili na dosmrtno ječo zaradi umora 28 pacientov v bolnišnici v Sonthofnu, kjer je delal kot bolničar. 28-letnik je bil spoznan za krivega 12 umorov, 15 nenaklepnih ubojev ter umora iz usmiljenja.

Letter je umore priznal. Kot je povedal policiji, je paciente, ki so bili zelo bolni, umoril iz usmiljenja.

Letter je umoril svoje žrtve, stare med 40 in 94 leti, tako, da jim je vbrizgal mešanico zdravil. Umori so se začeli februarja leta 2003, kmalu zatem, ko je Letter pričel delati v bolnišnici. Aretirali so ga naslednje leto, ko so v bolnišnici opazili, da izginjajo zdravila.

Sodniki so k obsodbi dodali klavzulo, s katero so Letterju onemogočili pogojen izpust po 15 letih zapora. Prav tako so dodali, da ne sme nikoli več delati kot bolničar. Nemška fundacija za bolnišnice pa je takoj po obsodbi zahtevala preverjanje zaposlenih v nemških bolnišnicah. Prav tako bodo kvalificirani mrliški ogledniki preverili vzrok smrt vseh pacientov, umrlih v bolnišnicah in domovih za starejše.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.