Tujina

Bodo Karadžiću le prišli na sled?

Sarajevo, 27. 05. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Preiskava stanovanj najbližjih sorodnikov Radovana Karadžića je bila uspešna, pravijo pri NATU. Našli so veliko materiala.

V preiskavi so našli veliko dokumentov, ki bi lahko dali podatke o tem, kje se skriva Karadžić (Foto: Reuters)
V preiskavi so našli veliko dokumentov, ki bi lahko dali podatke o tem, kje se skriva Karadžić (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Operacija, v kateri so pripadniki zveze NATO v BiH v sredo in četrtek preiskali bivališča najožjih sorodnikov nekdanjega političnega voditelja bosanskih Srbov Radovana Karadžića na Palah, je bila zelo uspešna, je danes v Sarajevu ocenil tiskovni predstavnik sil zveze NATO Derek Chappell. Kot je dejal, so zasegli velike količine materiala, ki bi po natančni preučitvi lahko dalo podatke o tem, kje se nahaja Karadžić in kdo mu pomaga pri skrivanju, poroča tiskovna agencija Federacije BiH Fena.

Sile NATO so preiskale stanovanja žene, sina in hčere Radovana Karadžića, ki ga haaško Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije obtožuje vojnih zločinov.

Podpora prebivalstva Karadžiću je stvar preteklosti

Chappell je še povedal, da so bili prebivalci Pal med operacijo zelo kooperativni, kar po njegovem mnenju kaže, da je podpora Karadžić med lokalnim prebivalstvom "stvar preteklosti in ne sedanjosti".

Karadžić je poleg nekdanjega vojaškega vodje bosanskih Srbov Ratka Mladića obtožen genocida in vojnih zločinov med vojno v BiH. Med drugim naj bi bila voditelja odgovorna za pokol Muslimanov v Srebrenici leta 1995, v katerem je bilo ubitih okoli 8.00 ljudi.

SORODNI ČLANKI