Tujina

Bo sodišče ugodilo Mušarafu?

Islamabad, 07. 10. 2007 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pakistanski politični analitiki menijo, da bo Vrhovno sodišče najverjetneje potrdilo Mušarafovo zmago na volitvah.

Po prvih delnih rezultatih predsedniških volitev je državljane nagovoril 'novi stari' predsednik Pervez Mušaraf
Po prvih delnih rezultatih predsedniških volitev je državljane nagovoril 'novi stari' predsednik Pervez Mušaraf FOTO: Reuters

Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf bo moral na legitimnost njegove vnovične izvolitve počakati vsaj še 10 dni. Po predvidevanjih naj bi takrat Vrhovno sodišče sporočilo odločitev o veljavnosti njegove ponovne kandidature na sobotnih predsedniških volitvah. Mnogi politični analitiki namigujejo, da bo sodišče najverjetneje razsodilo v prid Mušarafu.

Po podatkih osrednje volilne komisije je Mušaraf dobil 671 glasov od skupno 1170 poslancev v zveznem parlamentu in parlamentih provinc. Sobotne volitve je bojkotirala pakistanska opozicija, ki je začasne rezultate volitev že zavrnila.

Privrženci Mušarafa se veselijo dobirh izidov na volitvah
Privrženci Mušarafa se veselijo dobirh izidov na volitvah FOTO: Reuters


"Tokratne volitve so bile najbolj kontroverzne v vsej naši 60-letni zgodovini," je poudaril vodja Demokratičnega gibanja vseh strank, ki je volitve bojkotiralo. Ob tem je napovedal, da bodo opozicijski voditelji te dni odločili, na kakšen način bodo nadaljevali kampanjo proti Mušarafu.

Pakistanski voditelj, ki je predsedniški stolček prevzel z državnim udarom leta 1999, se ne strinja z očitki opozicije glede legitimnosti volitev in poudarja, da je zanj kljub bojkotu opozicije glasovala večina poslancev.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
07. 10. 2007 13.40
Dobra a strahopetna poteza sodišča. Če bo zmagal na volitvah Mušaraf, ga moramo potrdit, če ne nas bo on poslal nekam....