Tujina

Bo Palestina sledila Kosovu?

Ramallah, 20. 02. 2008 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Če pogovori z Izraelom ne bodo obrodili želenih sadov, bo Palestina razmislila o enostranski razglasitvi neodvisnosti.

Najvišji pomočnik palestinskega predsednika Mahmuda Abasa je sporočil, da bo Palestina razmislila o enostranski razglasitvi neodvisne države, če bo Izrael v pogovorih še naprej okleval.

Yasser Abed Rabbo, član palestinske pogajalske skupine z Izraelom, je povedal, da bo Palestina razmislila o enostranski razglasitvi neodvisne države, če z Izraelom ne bodo dosegli dogovora. ''Če pogovori ne bodo potekali v pravi smeri, bomo naredili korak naprej in enostransko razglasili neodvisnost države,'' je povedal.

Abed Rabbo je mogočo enostransko neodvisnost Palestine povezal z razglasitvijo neodvisnosti Kosova, ki je neodvisnost od Srbije razglasilo v nedeljo. ''Kosovo ni nič boljše od nas. Mi si neodvisnost zaslužimo še prej kot Kosovo, in prosimo ZDA in EU za podporo pri naši neodvisnosti,'' je povedal.

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

someone-out-there
23. 02. 2008 12.34
soul - očitno si izredno neizobražen in neolikan, nestrpen ter neuk. Ne piši bedarij, ker se jasno vidi, da trosiš traparije tu gor. Pa še marsikdo tukaj. Nisem Jud, vendar Izrael in Bližnji vzhod dobro poznam iz prve roke, lastnih izkušenj, iz politične sfere, in se lahko nasmejem ob nekaterih komentarjih tu.
DarthRevan
21. 02. 2008 17.17
GSG, Velenje si pozabil, hehe.
GSG-9
21. 02. 2008 17.16
Še malo pa se bodo Fužine in Jesenice odcepile. Malo smeha ne škodi ;)
trip
21. 02. 2008 10.53
za poptv admina!!!! a mi lahko prosim na mail pošljete pojasnilo kaj delam narobe, da se moji posti brišejo.. lepo prosim... rad bi vedel, da se v prihodnje izognem temu... hvala... namreč.. opažam da drugi uporabniki pravtako uporabljajo besedo šiptar pa tudi različne kletvice in njihovi posti ostanejo... kaj delam narobe?? prosim da mi to pojasnite... hvala... čeprav vem da me boste ignorirali.. ampak vsaj poskusil sem s dialogom..
mc_burek@email.si
21. 02. 2008 09.46
edin pravilno potemtakem da palestinci to anrdijo, pa d aih rusi prvi priznajo (kosovo so američani prvi prznal) pač nj bo mal obratno
parefin@yahoo.com
21. 02. 2008 00.48
trip: to kar si napisal nima nikakrsne povezave s tem kar jaz pisem. Ti tvoje frustracije nad americani in siptarji otresaj kakorkoli. samo ko pises nekaj o mojem komentarju pise tako da ima kaksno povezavo! Edino tisto o nemcih si uspel napisati v povezavi z mojim komentarjem :)
soul@hitri.com
21. 02. 2008 00.25
giovanne , židek en ... bi ti blo bad ce bi Palestinci na svoji zemlji razglasili svojo državoane ?
xzamiel@hotmail.com
20. 02. 2008 23.42
Trip: Tako je. To je šele prva faza. Boste že videli vsi posledice. Hjoooj.
trip
20. 02. 2008 23.04
ne parefin.. prvo glede kosova.. te stvari so tako povezane da bolj ne bi mogle bit.. to da je kosovo neodvisno bo in že sproža val podobnih reakcij po svetu.. če je njim uspelo bo še drugim.. vsaj prav bi bilo da bi jim.. in kam vodi vse to?? v stabilnost na balkanu, kot rad reče modri Bush!! my ass!! vse prej kot to... to sranje s kosovom bo samo zaostrilo razmere na balkanu in tudi drugod po svetu!! in potem bojo spet američani tisti kateri bojo prišli reševat nedolžne in slučajno spotoma stestirali vsa nova orožja, načrpali nafte in si podredili regijo tako ali drugače... morda pa le niso tile američani tako neumni.. to kar se pa dogaja na bližnjem vzhodu pa je tk žalostna zgodba.. kjer na žalost ne vidim nikoli srečnega konca.. vsaj dokler ena od držav(čeprav je samo Izrael uradno država) ni uničena.. in ja parafin.. v slo so bile neke težnje tudi po švabski avtonomiji.. čeprav je tako kot si rekel samo it in madžarska priznana.. kar je tudi prav! kaj več pa si preberi v OŠ učbenikih(čez kakšno leto ko boš dovolj star-to je bil hec.. ne me resno vzet) zdaj pa še nekaj za naše preljube poptv admine: ni mi jasno zakaj mi vedno zbrišete komentar... zakaj?? a zaradi tega ker uporabim besedo šiptar??? ali ker jo uporabim v povezavi s hrčki in podganami??? ni mi jasno!!! a tudi Jelinčiču cenzurirate govor ko imenuje cigane Cigani?? če mi boste tudi ta komentar zbrisali, vas prosim da zbrišete samo ta spodnji del!! hvala
friderik1st
20. 02. 2008 22.51
dadoo! Na zalost imas prav.
Rufec
20. 02. 2008 21.39
Ni pravice, razen pravice močnejšega.
jackoo
20. 02. 2008 19.30
Ta izjava je pa naravnost smešna; če jim kaj ne bo všeč, bodo pa kar sami od sebe razlasili neodvisnost.. Neresno. Nič nimajo za primerjavo s Kosovem. Njihova zgodba je drugačna..
vetlan
20. 02. 2008 19.11
budda, prav misliš. Evropa je ogrožala ameriški dolar v svetu. Pa še staro municijo je treba nekam dati. Američani niti malo niso se spremenili. Rekrutirajo male države v NATO. Že dolgo ne vedo, kaj je to vojna. Barabe.
budda
20. 02. 2008 18.57
vedno bolj mislim, da je to načrt amerikanosov, vedli so, da bo s kosovom samo sprožen plaz nezadovoljstva manjšin. jest bi temu reku devide&conquer. boste videli kako se bo amerika v nekaj letih finančno podkrepila. CILJ: zanetiti nemire in prodajati orožje. na koncu pridejo še sami na ozemlje, da naučijo tamkajšne prebivalce kvazi "DEMOKRACIJO" bomb USA!
ServerAUTOMATIC
20. 02. 2008 17.38
Očitno bo takih primerov vedno več. Kosovo je dejansko zelena luč za druge podobne primere.
somebody_87@email.si
20. 02. 2008 17.36
Če je lahko Kosovo neodvisno zakaj ne bi bila Palestina ?
parefin@yahoo.com
20. 02. 2008 17.34
trip: Sploh nisem tega govoril ar ti govoris! Kosovo je cisto druga zadeva! Stvar je v tem da je pred 60 leti se naselilo na miljone beguncev iz nemcije, poljske,... v Palestino, izbrisalo drzavo in ustanovilo Izrael. Kosovo je cisto drugacna zadeva. Drugace pa pri nas nimamo nobenih svabov, tako da nevam kaj ti sanjas. Imamo Italijane in Mađare.
trip
20. 02. 2008 17.18
parefin in enak primer je kosovo.. in poglej kako daleč so prišli.... naj se v vseh regijah.. kjerkoli ima kdo kakšno željo, najmanjšo željo po neosvisnosti kar lepo odcepi.. enako velja tudi za švabe ki so pri nas in italijane... naj se kar priključijo svoji državi.. ali pa imajo svojo novo državo... rusija naj razpade na ene 50 držav... španija na ene 3 4.. irska si naj vzame severni del otoka itd itd.... če lahko albanci... potem lahko vsi..
parefin@yahoo.com
20. 02. 2008 16.17
Palestina bi morala ze zdavnaj biti SUVERENA SAMOSTOJNA DRZAVA! Izrael niti slucajno nebi smel obstajati! Enako kot da sedaj pridejo na nase ozemlje kaksni rimljani ali pa celo mostiscarji in trdijo da so oni tukaj ziveli tolko tisoc let nazaj, nato jim prizna drzavo celi svet, slovenijo se izbrise... CISTO ISTI PRIMER JE IZRAEL!
graja za administratorja ; kot vidim določeni lahko rečejo kar hocejo , če pa jaz povem svoje misljenje mi pa ne dovolite nazaj , da si preberem komentarje , to ni pošteno in mislim da to veste . ampak misli da je škoda besed in da se bo treba pritožiti na upravo , kajti vsak ima prsvico do svojega misljenja lep dan zelim administratorju če slucajno bere tole kar sem napisala