Tujina

Blair in Putin o sodelovanju

Moskva, 13. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski premier Tony Blair se je sestal z ruskim predsednikom Putinom. Osrednja tema pogovora je dnevni red skorajšnjega vrha G-8.

Putin želi poglobiti odnose z EU (Foto: Reuters)
Putin želi poglobiti odnose z EU (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Britanski premier Tony Blair se je danes v podeželski predsedniški rezidenci v ruskem kraju Novo Ogarjevo srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Osrednja tema njunega pogovora je dnevni red skorajšnjega vrha G-8, ki bo na Škotskem v začetku julija.

Pred začetkom pogovorov je Putin izrazil upanje, da bo Velika Britanija podprla Rusijo pri predsedovanju G-8 prihodnje leto in da se bodo odnosi med Londonom in Moskvo v času Britanskega predsedovanja EU v drugi polovici letošnjega leta poglobili. "Odnosi z EU so za nas izredno pomembni. V zadnjem času je bil v odnosu Rusija – EU dosežen napredek, pričakujemo pa poglobitev odnosov v času vašega predsedovanja," je dejal ruski predsednik. Blair je odvrnil, da je Britanija, ki trenutno predseduje G-8, zainteresirana za tesnejše sodelovanje z Rusijo.

Blair bo iz Rusije že danes odpotoval v Nemčijo, kjer se bo zvečer srečal z nemškim kanclerjem Gerhardom Schröderjem, govorila pa naj bi o različnih stališčih glede proračuna EU in o dvakratni zavrnitvi evropske ustave na referendumih v Franciji in na Nizozemskem.

SORODNI ČLANKI