Tujina

Bin Laden ni kriv!

Canberra, 12. 06. 2007 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi avstralski mufti je javno izrazil sum, da Bin Laden stoji za terorističnim napadom 11. septembra 2001.

Vsaj muslimanske ženske v Avstraliji bodo pod vodstvom novega muftija lažje zadihale.
Vsaj muslimanske ženske v Avstraliji bodo pod vodstvom novega muftija lažje zadihale. FOTO: Reuters

Libanonec Fehmi Naji El-Imam, novi najvišji predstavnik muslimanov v Avstraliji, je zamenjal svojega kontroverznega predhodnika, muftija Hilalyja. Ta je fanatično obtoževal avstralske muslimanske ženske, ki v javnosti niso bile pokrite od nog do glave in jih primerjal z "nepokritimi kosi mesa", ki pozivajo k posilstvu.

Kazalo je, da bo Fehmi vendarle bolj umirjen in dostojen vodja muslimanov v Avstraliji, a je javnost pred dnevi šokiral z izjavo, da vodji teroristične organizacije Al KAida Osami Bin Ladnu krivda za odgovornost na teroristični napad 11. septembra ni bila dokazana. Ko so ga novinarji vprašali o njegovem mnenju glede vodje Al Kaide in njegovi vlogi v napadu na dvojčka, je na kratko odgovoril: "Dokazov za to ni. Posredujte mi dokaze!"

79-letni Fehmi, ki sicer vodi eno od večjih muslimanskih mošej na robu Melbourna, bo svojega predhodnika zamenjal za dve leti. V strahu, da bo s svojimi provokativnimi in nepremišljenimi izjavami celo prekosil svojega predhodnika, so Fehmijevi predstavniki za medije že nehali pošiljati njegove izjave v javnost. Na zadnji od konferenc je novo izvoljeni mufti očitno poslušal svetovalce za medije in podal med drugimi tudi bolj blago izjavo, da "v Islamu, če je le ta interpretiran in razumljen na pravi način, ni prostora za ekstremizem!"

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

limonca4
13. 06. 2007 13.49
Madonca, kako so te ženske na sliki grde, še posebej tista s špegli ...
kritika@email.si
12. 06. 2007 19.31
Res je, da mediji danes ne znajo niti prenesti oz. prevesti novic. Danes so izgleda novinarji vsi tisti, ki drugje ne dobijo službe. Sicer pa se itak ve, da je vse povezano z Bin Ladnom ameriška propaganda.
malasutra@gmail.com
12. 06. 2007 14.00
v povezavi z bushem, ki je rabil dogodek, da ne bi naslednji dan mediji objavili, da je ponovno ročno štetje glasov na floridi pokazalo, da je predsednik gore in nr bush. plus, rabil je to, da je lahko napadel irak (kjer ima interes naftarski lobi, iz katerega bush izhaja).
neznan13@gmail.com
12. 06. 2007 13.32
jao kk to mediji obrnejo besede!! on je rekel, da ni dokazov, ni pa zavrnil možnosti da je bil on!! sicer ima prav, neposrednih dokazov res ni!! ampak po logiki in večkratnemu omenjanju tega, je najvrjetneje bil...