Tujina

Aretacije po eksplozijah

Teheran, 13. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Iranske oblasti so v zvezi z eksplozijami, ki so v nedeljo odjeknile na jugozahodu države in v Teheranu, aretirale več osumljencev.

Po eksploziji (Foto: Reuters)
Po eksploziji (Foto: Reuters) FOTO: Reuters


"Nekaj odgovornih za ta dejanja smo že aretirali, drugi so tik pred aretacijo,"
je novinarjem v Teheranu povedal iranski minister za informiranje Ali Junesi. "Imajo stike v tujini," je dodal, drugih podrobnosti pa ni navedel.

V iranskem mestu Ahvaz, glavnem mestu pokrajine Huzestan na jugozahodu države, so v nedeljo eksplodirale štiri bombe, nekaj ur kasneje je eksplodiralo še v središču iranske prestolnice Teheran. Pri tem je po zadnjih podatkih umrlo deset ljudi, več kot sto je bilo ranjenih.
 
Iranske oblasti so za napad že v nedeljo obtožile arabske skrajneže iz sosednjega Iraka. Kot je povedal vodja varnostne službe Ali Aga Mohamadi, je odgovornost za bombne napade prevzela arabska separatistična skupina.
 
Tudi guverner Ahvaza, Mohamad Džafar Sarami je danes za napade obtožil vplive iz tujine. "Krivci delajo z roko v roki z našimi sovražniki v tujini," je dejal. Po njegovih besedah za napadi stojijo iranska oborožena opozicijska skupina Mudžahedini ljudstva, ki deluje v Iraku, ali pa privrženci režima strmoglavljenega iraškega predsednika Sadama Huseina.

SORODNI ČLANKI