Slovenija

Zvestoba slovenskih navijačev: z dežniki in kapucami za naše nogometaše

Ljubljana, 01. 07. 2024 21.36 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z., M.G.
Komentarji
4

Nogometna vročica je zajela tudi Slovenijo. Kljub popoldanskim nevihtam se je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zbrala množica nogometnih navdušencev, ki so z dežniki v rokah in kapucami na glavah prišli spremljat zgodovinsko tekmo s Portugalsko in navijat za naše nogometaše. Nekaj utrinkov je v svoj objektiv ujel naš fotograf, bili pa smo tudi v Mariboru.

Več videovsebin
  • Navijači v Ljubljani: Mi, Slovenci!
    01:04
    Navijači v Ljubljani: Mi, Slovenci!
  • Iz 24UR ZVEČER: Navijači menijo, da spremljajo zgodovinsko tekmo
    01:29
    Iz 24UR ZVEČER: Navijači menijo, da spremljajo zgodovinsko tekmo
  • Iz 24UR ZVEČER: Središče Maribora zajelo navijaško vzdušje
    01:00
    Iz 24UR ZVEČER: Središče Maribora zajelo navijaško vzdušje

V prvem polčasu so sprva bili bolj nevarni Portugalci, a Slovenci so v nadaljevanju vzpostavili bolj enakovreden položaj v igri in redni del tekme zaključili brez prejetega zadetka (0:0). Spremljali smo neverjetne podaljške in na žalost predvidljive enajstmetrovke, ki so jih z izidom 3:0 dobili Portugalci, ki se bodo v četrtfinalu soočil s Francozi. Portugalci se veselijo napredovanja v četrtfinale, Slovenci pa se bodo z dvignjenimi glavami vrnili domov. Bravo fantje, spisali ste zgodovino slovenskega nogometa!

Po 21. uri se je pravo morje dežnikov razleglo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Nogometna vročica je namreč kljub popoldanskim nevihtam v središče prestolnice privabila številne navijače, ki želeli na prostem spremljati, kot pravijo zgodovinsko tekmo oziroma tekmo stoletja. Takole jih je v objektiv ujel naš fotograf: 

Marko Gregorc je v oddaji 24UR ZVEČER povedal, da bi napetost lahko rezal z nožem. "Dež se je umiril, vsi čakamo na konec in že zdaj smo ponosni na slovensko reprezentanco, kakšno igro kaže proti Portugalski, kako pokončno ji stoji nasproti! Vzdušje je izjemno, navijanje se sliši z vseh koncev, noč bo divja, ne glede na rezultat!"

V Mariboru pa so naše nogometaše spodbujali na Grajskem trgu. Daleč od oči, a nič kaj daleč od srca, bi lahko rekli. Kot je v oddaji 24UR ZVEČER poročala Jana Ujčič, tam močno navijajo za Slovenijo in za fante, ki kažejo izjemno borbenost. "Tako, kot so verjeli že pred tekmo, le še utrjujejo to, da je vse mogoče in da lahko dosežemo vse. Maribor srčno navija. Na začetku tekme je močno deževalo, vmes ponehalo, nato spet začelo. A tudi, če bi lilo kot iz škafa, to navijačev ne bi ustavilo. Zbrala se je precejšnja množica ljudi, ki čakajo konec tekme in navijajo do zadnjega atoma moči."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slayer2
02. 07. 2024 10.32
+3
Spet delate reklamo za migrante!!!
zdravkob
02. 07. 2024 08.33
+3
... so Slovenci! Tudi tu pišete o naših v tretji osebi. Kot da ste vi vesoljci.
Blue Dream
02. 07. 2024 09.46
+1
misterbin
02. 07. 2024 08.06
+2
Sadaj se derite kako bo Slovenija premagala Portugalsko .Videli smo