Slovenija
Oglas

Zlato je dokazano varna naložba

Ljubljana, 14. 10. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V svetu nenehnih sprememb je zlato že tisočletja simbol stabilnosti in varnosti.

Ko gre za nakup zlata, je izjemno pomembno, da izberete uradnega trgovca, ki vam zagotavlja popolno transparentnost in zanesljivost, poudarjajo v podjetju Goldman Graff.

Goldman Graff

V zadnjem letu je cena zlata doživela opazen porast, in presegla 35 odstotkov, kar je posledica globalne negotovosti, inflacijskih pritiskov in naraščajočega povpraševanja po varnih naložbah.

Vsak nihaj cene navzdol je zagotovo dobra priložnost, da vsaj del prihrankov zavarujete z zlatimi palicami ali kovanci. Ko se odločite za naložbo v zlato, se torej odločite za enega najbolj varnih investicijskih sistemov. Da se zadovoljijo tako različne investicijske potrebe kot tudi zbirateljske želje, se zlato za naložbene namene ponuja v različnih oblikah. Goldman Graff na primer ponuja nabor zlatih kovancev in palic iz priznanih kovnic kot so Argor Heraeus in Valcambi iz Švice, Austrian Mint in Philoro iz Avstrije ter drugih certificiranih kovnic, ki so vse članice prestižnega združenja London Bullion Market Association (LBMA), ki je referenca za določanje najvišjega svetovnega standarda Good Delivery.

Dokazano varna naložba

Zlato je zgodovinsko dokazano naložbena alternativa, ki deluje kot varovalo pred finančno nestabilnostjo. To opažajo tudi v podjetju Goldman Graff, ki je odprlo vrata investitorjem, ki iščejo profesionalen pristop in konkurenčne cene, predvsem pa dolgoročno varno naložbo. Zlato so odkrili že številni, saj se v negotovih časih vedno znova pokaže kot dobra odločitev, če želimo zavarovati prihranke in oplemeniti finančni portfelj.

Fizično zlato je trdnost dokazalo tudi ob zelo močnem ameriškem dolarju in večletnih visokih donosih. Fed je začel zniževati obrestne mere in vrednost ameriškega dolarja se ohlaja, in za zlato je nastopil čas, da zablesti, kot se je že zgodilo v državah, kot so Argentina, Japonska, Kitajska, Južna Afrika in druge. Analitiki napovedujejo, da bo povpraševanje po zlatu v prihodnje ostalo, tudi zaradi padanja donosnosti delnic. Ne nazadnje je nakup zlata kot dobre naložbene poteze dokazljiv.

Ne le vlagatelji, države še naprej povečujejo zlate rezerve. 

Goldman Graff

Tudi velikani kot je Apple uporabljajo zlato

Večina že izkopanega zlata je danes uporabljenega za nakit in zlate palice ter kovance. 45 odstotkov oziroma okoli 96.500 ton ga je na svetu v obliki nakita, 22 odstotkov oziroma 47.454 ton pa v obliki zlatih palic in kovancev. Predvsem povpraševanje po naložbenem zlatu je v zadnjih letih v porastu. 

"Ljudje iščejo zanesljive načine varčevanja in zlato je med absolutno najbolj varnimi naložbami, saj ohranja vrednost tudi v času inflacijskih nihanj in velikih sprememb na monetarnem trgu," sporočajo pri Goldman Graff, ki so po začetku poslovanja tudi na slovenskem trgu hitro postali eden najbolj zanesljivih partnerjev pri nakupu in prodaji naložbenega zlata.

Se pa vedno več zlata uporablja tudi v tehnologiji. Podjetje Apple, kjer pri proizvodnji naprav vse pogosteje uporabljajo certificirano reciklirano zlato, so pred leti razkrili, da na leto iz predelave starih telefonov iPhone, tablic iPad in računalnikov Mac reciklirajo tudi do tone zlata, ki je potem ponovno uporabljeno za izdelavo novih naprav. Mimogrede, telefoni iPhone vsebujejo približno 0.034 gramov zlata.

V obdobju, ki ga zaznamujeta nestanovitnost in negotovost, zlato še naprej služi kot hranilec vrednosti in varovalo pred gospodarsko nestabilnostjo. Njegova redkost in trajna privlačnost zagotavljata, da bo ostal simbol bogastva in prestiža za prihodnje generacije, pravijo v podjetju Goldman Graff, in poudarjajo, da osebno premoženje v zlatu ni le naložba, ampak tudi varno shranjena vrednost.


Naročnik oglasne vsebine je Goldman Graff d.o.o.