Slovenija

Že ta mesec razpis za resonanco

Ljubljana, 15. 12. 2005 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo KC Ljubljana bo še letos objavilo razpis za nakup magnetne resonance in druge nujne opreme.

Razpis za magnetno resonanco naj bi objavili še letos
Razpis za magnetno resonanco naj bi objavili še letos FOTO: POP TV

Svet Kliničnega centra Ljubljana (KC) je na današnji seji med drugim soglasno sprejel finančni načrt zavoda za leto 2005, ki predvideva 75 milijard tolarjev prihodkov. Soglašali so tudi z načrtom nakupa opreme za prihodnji dve leti, za kar bodo namenili 2,8 milijarde tolarjev. Načrt nakupa bo vodstvo KC vključilo v finančni načrt za leto 2006. Že letos pa bo objavilo razpis za nakup magnetne resonance in nekatere druge nujne opreme.

Uvodoma pa so člani sveta že ustanovljeno statutarno komisijo zadolžili, da do naslednje seje sveta KC, na kateri bodo februarja 2006 obravnavali finančni načrt za leto 2006, pripravi tudi predlog sprememb statuta zavoda. Člani sveta KC so sprejeli spremembe in dopolnitve akta o sistematizaciji delovnih mest, ki po besedah generalne direktorice KC Darinke Miklavčič pomeni uskladitev z veljavnim statutom zavoda.

Prižgali so zeleno luč za začetek postopka prodaje pralnice na Infekcijski kliniki, ki že več let ne obratuje. Miklavčičeva je pojasnila, da bodo tako pridobili nekaj dodatnih sredstev, prostore, ki jih pralnica zaseda, pa bodo namenili drugi dejavnosti. Svet zavoda se je seznanil tudi z načrtom delovanja KC v primeru epidemije gripe. Po besedah strokovne direktorice Aleksandre Markovič-Predan so letos na epidemijo gripe dobro pripravljeni, ukrepe pa bodo začeli izvajati, ko se bo število običajnih pregledov povečalo za več kot dvajset odstotkov, in ne bodo več čakali, da epidemijo razglasi ministrstvo za zdravje, je novosti pojasnila Markovičeva.