Slovenija

Zdravniška zbornica za spremembe

Ljubljana, 04. 08. 2006 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prizadevanja Lekarniške zbornice, ki predlaga dodatni nabor podatkov, podpira tudi zdravniška zbornica.

Zdravniška zbornica podpira Lekarniško.
Zdravniška zbornica podpira Lekarniško. FOTO: POP TV
V pogajanjih z zavarovalnicami nismo uspeli doseči dogovora o dveh bistvenih vprašanjih: o nadzorih in o podatkih. Zavarovalnice predlagajo čimprejšnje nadaljevanje pogajanj na področju nadzorov. Zbornica bo zahtevala nadaljevanje pogajanj na področju oblike in obsega zahtevanih podatkov, ki so obveza izvajalcev v skladu z Zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. S pogajanji bomo nadaljevali po dopustih. Zdravniška zbornica

Zdravniška zbornica Slovenije podpira prizadevanja Lekarniške zbornice Slovenije za ustrezno vrednotenje dela izvajalcev zdravstvenih storitev na področju izvajanja dopolnilih zavarovanj zaradi dodatnih zahtev zavarovalnic, ki izvajajo dopolnilna zdravstvena zavarovanja.

Zbornica je opravila prvi del pogajanj z zavarovalnicami in v pogajanjih dosegla ugoden dogovor pri večini pogodbenih določil. ''Članom smo priporočili, da pogodbe v tej obliki in v tej fazi podpišejo, da bi se lahko izvajal Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in da bi lahko steklo izvajanje izravnalnih shem,'' je sporočila zbornica.

Spomnimo:

Upravni odbor Lekarniške zbornice je oblikoval predlog glede nabora podatkov za zdravstveno zavarovalnico Vzajemna in s tem povezano provizijo oziroma nadomestilom za posredovanje podatkov. Lekarnam bodo priporočili, naj Vzajemni v elektronski obliki posredujejo dodaten, širši nabor podatkov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Franja Gerdej
24. 08. 2006 12.30
Zdravniško zbornico POZIVAM naj poskrbi, da bodo paciente med obsevanjem oskrbovali z praškom, ki se dobi na recept v lekarni- glukoza in elektroliti- da ne bodo pacienti, ki se jim tumorji zmanjšajo in celo izginejo, umirali zaradi dehidracije! To se je namreč zgodilo mojemu očetu, ki se je zdravil na onkološkem inštitutu julija leta 2006! Še enkrat pozivam zdravniško zbornico, naj poda zahtevo celi Sloveniji za ustrezno vzdrževanje onkoloških bolnikov, ki se dnevno vozijo v Ljubljano na obsevanje in umirajo zaradi izgorelosti, ne zaradi raka! Če pa zbornica nima te moči pri splošnih zdravnikih, bo pa kdo vedel, kdo jo ima in bodo bolniki z rakom PREŽIVELI! Vitamini, minerali, aminokisline in pa NUJNO glukoza z elektroliti za izčrpane organizme! Prosim za mnenje, če se nihče ne bo odzval, bom prisiljena terjati spremembe drugje!