Slovenija

Zdravje predsednika ni skrivnost

Ljubljana, 01. 08. 2007 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med obiskom na onkološkem inštitutu je Peterle poudaril, da predsednikovo zdravstveno stanje ne sme biti skrivnost.

Stanje na Onkološkem inštitutu se je po mnenju Lojzeta Petrleta izboljšalo.
Stanje na Onkološkem inštitutu se je po mnenju Lojzeta Petrleta izboljšalo. FOTO: POP TV


Evropski poslanec je po ogledu novih prostorov povedal, da bo onkologija ena izmed prioritet slovenskega predsedovanja Evropski uniji, ob tem pa je izrazil upanje, da bo Slovenija v Uniji prva, ki bo izdelala program boja proti raku.

Zadnje javnomnenjske raziskave Peterletu pripisujejo zmago v drugem krogu. Poudaril je, da še naprej dela po svojem programu, ob tem pa napovedal, da bo javnost tekom kampanje deležna presenečenj, kot jih doslej ni bila vajena.

Kmalu srečanje Peterle-Kučan

Peterle se je odzval tudi na torkovo izjavo nekdanjega predsednika republike Milana Kučana, ki je dejal, da se je pripravljen srečati s predsedniškimi kandidati, ki bi ga povabili. Kot je povedal, je že pred časom izrazil željo, da bi se s Kučanom dobil, do obiska pa naj bi v bližnji prihodnosti tudi dejansko prišlo. Kdaj natanko naj bi se srečala, Peterle še ni vedel povedati, je pa dejal, da bo datum določen kmalu. Prav tako naj bi se srečal s sedanjim predsednikom republike Janezom Drnovškom.

Peterle je izrazil upanje, da bo Slovenija v Uniji prva, ki bo izdelala program boja proti raku.
Peterle je izrazil upanje, da bo Slovenija v Uniji prva, ki bo izdelala program boja proti raku. FOTO: POP TV

Predsednikovo zdravstveno stanje naj ne bo skrivnost

Napovedani predsedniški kandidat je še menil, da bi morali politiki javnost obveščati o svojem zdravstvenem stanju. "Zavzemam se za ameriško ureditev, ki predvideva, da predsedniki enkrat letno svoje zdravstveno stanje predstavijo javnosti," je poudaril in dejal, da sam zdravstvenih težav nima več.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
01. 08. 2007 23.38
Gen.T predsednik je izvršna oblast, izvršilna oblast je pa tisti, ki to izvrši.
Bostjan Petek
01. 08. 2007 22.39
PrvoBorec seveda sem gledav! Sej konc koncev pričakoval poraz naših...na žalost kaj čmo. Pa drugič ane. Gen.T Neda se mi brat teh litanij čeprav bi blo mogoč tut to dobr. prebrat. Kakorkoli že zdravstveno stanje kerga koli posameznika naj bo politik ali pa en navaden klošar, je to njegova osebna zadeva in se ne tiče nobenega drugega. Če pa že gospod Peterle želi pričat o njegovem zdravstvenem stanju pol si pa nej da duška pa nej priča sej poslušal ga tako ne bom. Če želi loh še za spremljavo zraven malo na orglice zabrenka pa da mu še kaka čebelca tam okrog njegove neumne glave prileti ( sam mora bit pa kranjska ) in bo če je še tako bolan ob tem čist zdrav ratal. ;)) PP Lp.
DarthRevan
01. 08. 2007 21.54
boskopetek, tudi sam ne maram RKC; ampak prosim...preberi si malo Ustavo da vidiš kaj pri nas predsednik države lahko naredi v smislu izvršne oblasti. (al je izvršilne? zmer pozabim)
Prvo Bore
01. 08. 2007 21.51
boskopetek 100 procentno se strinjam s teboj !! Ali gledaš tekmo ' Obup !!!!
?ri?ek
01. 08. 2007 21.48
Da ga ne bo pol bog kej k sebi poklical (na zagovor seveda)......
Bostjan Petek
01. 08. 2007 21.41
Jeb.. Peterleta. Pol bo ta cerku blesava še bl na oblast pršla kot je že. Kar se pa tiče zdravja politikov mi pa dol visi zanje, in me ne gane kako zdravstveno stanje ima politik. Pride to v javnost ali ne mi je vseeno. Kakšna je zdravstvena iskaznica posameznika, je to čist njegova stvar. Malo preveč je že to vtikanje v zasebnost. Lp.
yanker007@gmail.com
01. 08. 2007 20.02
Komaj čakam na presenečenja tekom kampanje, ki jih napoveduje Alojzij, nemara nas čakajo orglično koncerti, množični posti privržencev in podobna presenečenja.
hinko.murovec@siol.net
01. 08. 2007 17.14
Menda okrog 180 cm. To pa je tudi vse. LP
Ciril Jazbec
01. 08. 2007 16.37
peterle je velik človek ni kaj.
Matej Rojc
01. 08. 2007 15.47
Peterle je eden tistih (tudi npr. JJ), ki radi spreminjajo svoje mnenje. Zgleda da pač glede na okoliščine oz. kakor jim najbolje koristi v dani situaciji. Takšni ljudje ki se obračajo po vetru pa so najslabše vrste. Če se boste spomnili je bilo pred kakšnim letom objavljeno (s strani enega zdravnika), da ima on in Drnovšek raka. No, takrat je bil drugačnega mnenja - da se osebno zdravstveno stanje ne tiče nobenega in tudi ne javnosti. Po drugi strani pa tisti, ki želite da ljudje preko RKCja prevzamejo popolno oblast nad življenjem v državi, ga pač volite. Verjamem, da je vseeno dovolj pametnih da kaj takega ne bodo dopustili.
paradajzar@hotmail.com
01. 08. 2007 15.41
G. Peterle, moje spoštovanje. Sicer sem bolj "rdečega porekla", vendar vas vseeno mislim podpreti s svojim glasom na predsedniških volitvah. Nepristranski ljudje cenimo umirjenost, prisebnost, nekonfliktnost, takt in sočutje do drugih živih bitij. In pa seveda tudi vsaj malo duhovitosti!
hinko.murovec@siol.net
01. 08. 2007 15.19
Tako je Tonček Balonček , kaj , ko bi vzela s seboj še Janšo, že res da ima privat zdravniško oskrbo a za področje , ki je pri njem najbolj kritično žal ni specializirana. LP
Tonček Balonček
01. 08. 2007 15.07
Bravo Lojze, tako se dela! Zdaj pa brž na Studenec, Psihiatrično kliniko, tam je veliko dela! Pazi, da s Kučanom vred ne ostaneta kar tam! Mene veseli, da bo ta kampanja v znamenju humorja in dovtipov, sproščena, saj ne odloča o ničemer, razen za izvoljenega, ki si delo potegne še za naslednjih 5 let.
pika.poka@email.si
01. 08. 2007 14.52
Bravo Peterle, tako se dela, brez izključevanj in za vse državljane.