Slovenija

Zbrani tudi podpisi poslancev

Ljubljana, 07. 11. 2006 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

SMS je zbrala deset podpisov poslancev, ki so potrebni za splošno razpravo o noveli zakona o vrtcih.

DZ bo o noveli zakona o vrtcih opravil splošno razpravo
DZ bo o noveli zakona o vrtcih opravil splošno razpravo FOTO: POP TV

Zunajparlamentarna Stranka mladih Slovenije je zbrala zahtevanih deset podpisov poslancev, ki so potrebni za splošno razpravo o noveli zakona o vrtcih, ki jo je v parlamentarni proceduro preko instituta ljudske iniciative vložila SMS. Zahtevo je danes vložila skupina poslancev s prvopodpisano Barbaro Žgajner Tavš (SNS), so potrdili v državnem zboru. V SMS so sicer z zadovoljni z odzivom poslanskih skupin, ki je bil po njihovem mnenju hiter in pozitiven.

Z zakonsko novelo, ki predvideva brezplačne vrtec za vse otroke, želi SMS "najti najboljšo rešitev, ki bo v prid tako otrokom kot njihovim staršem". Cilj novele je povečati dostopnost predšolske vzgoje in vključevanje otrok v vrtec, so še sporočili iz SMS.

Na pobudo se je po njihovih navedbah pozitivno odzvalo tudi ministrstvo za šolstvo in šport. Tudi ministrstvo je namreč izrazilo zaskrbljenost nad tem, da so zaradi visokih cen vrtci težko dostopni za vse otroke, so zapisali v sporočilu. Skupaj s predstavniki SMS je ministrstvo začelo iskati rešitev problematike. Tako se med drugim pripravlja mednarodna primerjava stanja predšolske vzgoje na področju Evropske unije.

Pod zahtevo za splošno razpravo so se sicer poleg poslanke SNS podpisali še Boštjan Zagorac (SNS), Aleš Gulič, Milan Petek, Anton Rop, Majda Širca, Mitja Slavinec, Pavel Gantar, Rudolf Moge, Ljubo Germič, Matej Lahovnik in Darja Lavtižar Bebler (vsi LDS) ter poslanka madžarske narodne skupnosti Maria Pozsonec.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.