Slovenija

Zavrgli pritožbe za mize

Ljubljana, 01. 09. 2006 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Komisija je zavrgla pritožbo trzinskega podjetja Medicoengineering v razpisu za nakup operacijskih miz.

Državna revizijska komisija je zavrgla pritožbo trzinskega podjetja Medicoengineering v razpisu za nakup operacijskih miz, so potrdili na ministrstvu za zdravje. V družbi Sanolabor odločitve revizijske komisije še niso prejeli, je povedal direktor družbe Marko Bokal.

Odpiranje ponudb za operacijske mize
Odpiranje ponudb za operacijske mize FOTO: Dare Čekeliš
O pritožbi Sanolaborja potrebujejo mnenje

Glede zahtevka družbe Sanolabor za revizijo izbora dobavitelja operacijskih miz za pet slovenskih bolnišnic je državna revizijska komisija sklenila, da "je potrebno za meritorno presojo dejstev pridobiti strokovno mnenje".

Za izdelavo mnenja je določila komisijo za fakultetna izvedenska mnenja Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Da pa bo to mnenje izdelano, mora Sanolabor v treh dneh založiti predujem za izdelavo mnenja v višini enega milijona tolarjev, so sporočili z ministrstva za zdravje.

V Medicoengineeringu nad odločitvijo revizijske komisije niso zadovoljni. Igor Zabret iz omenjene družbe je poudaril, da je revizijska komisija, ki sploh ni odgovorila na njihovo pritožbo, potrebovala en mesec za odločitev. Državna revizijska komisija je svojo odločitev utemeljila s tem, da "vlagatelj ni izkazal aktivne legitimacije za vložitev predmetnega zahtevka za revizijo".

Revizorji: Medicoengineering brez možnosti

Državni revizorji so v obrazložitvi zapisali, da Medicoengineering, tudi če bi bila njegova pritožba utemeljena, "nima nobenih dejanskih možnosti, da bi bil izbran kot najugodnejši ponudnik in da bi s tem pridobil konkretno javno naročilo". Zato družba po mnenju državnih revizorjev ni procesno upravičena za vložitev zahtevka za revizijo, ker "ne izkazuje verjetnosti nastanka škode kot enega izmed kumulativnih elementov aktivne legitimacije iz prvega odstavka devetega člena zakona o reviziji postopkov javnega naročanja".

Ponudil najvišjo ceno med vsemi štirimi

Vpliv operacijskih miz na zdravje bolnikov
Vpliv operacijskih miz na zdravje bolnikov FOTO: POP TV

Ker bi tudi v primeru, če bi bi bil zahtevek za revizijo v celoti utemeljen in bi bilo treba ponudbi Molliera in Soče Opreme izločiti kot nepravilni, posel niti v posameznem sklopu niti kot celota ne bi bil dodeljen Medicoengineeringu, ampak Sanolaborju, ki je ponudil ugodnejše cene. Medicoengineering je namreč v vseh sklopih v razpisu ponudil najvišjo ceno med štirimi ponudniki.

Revizijska komisija je v odločbi ugotovila tudi, da Medicoengineering kot vlagatelj zahtevka za revizijo tudi ne zatrjuje, da bi bila tudi ponudba ponudnika Sanolabor nepravilna in da bi jo bilo posledično treba izločiti iz postopka, še ugotavlja revizijska komisija v odločbi.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.