Slovenija

Zavašnik vložil ovadbo

Ljubljana, 31. 01. 2006 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastnik diskoteke Lipa je vložil kazensko ovadbo zoper neznane storilce zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti.

Zavašnik je podal ovadbe zoper neznance
Zavašnik je podal ovadbe zoper neznance FOTO: POP TV

Lastnik diskoteke Lipa v Spodnjih Pirničah Robert Tomaž Zavašnik je v ponedeljek na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani in na Policijski postaji Ljubljana Center vložil kazensko ovadbo zoper neznane storilce zaradi suma storitve treh kaznivih dejanj povzročitve smrti iz malomarnosti, ker so 23. decembra lani povzročili smrt treh mladih deklet, je sporočil Zavašnikov odvetnik Milan Vajda.

Zavašnik je v kazenski ovadbi zapisal, da jo vlaga zoper neznane storilce neznanega prebivališča, ki pa so vsi določljivi in so se 23. decembra lani med 21. in 21.30 nahajali pred vhodom in na parkirišču diskoteke Lipa ter so "brezbrižno in lahkomiselno uporabili lastno silo in fizično moč zoper druge ljudi". Po informacijah očevidcev, gre za mlajše ljudi, ki so storili omenjena tri kazniva dejanja v vinjenem stanju, z mladostno objesnostjo in nepremišljenostjo, je še zapisano v kazenski ovadbi.

Neznane storilce policija lahko izsledi in jih tožilstvo preganja zaradi suma storitve treh kaznivih dejanj povzročitve smrti iz malomarnosti, je zapisal Zavašnik. Sicer pa se za omenjeno kaznivo dejanje kaznuje z zaporno kaznijo od šestih mesecev do petih let.

Kot je znano, je 23. decembra lani pred diskoteko Lipa množica do smrti poteptala dve dekleti, ena pa je pozneje umrla v bolnišnici. Preiskovalni sodnik je zoper 33-letnega Zavašnika na podlagi ovadbe kriminalistov zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti konec decembra odredil pripor.