Slovenija

Zavarovalnica bo ponovila nadzor

Ljubljana, 13. 03. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi izjave ministra za zdravje Dušana Kebra, da poročilo o opravljenem nadzoru nad predpisovanjem eritropoetina vzbuja dvome, so se na Zavodu za zdravstveno zavarovanje RS odločili za podrobnejši nadzor v soboški in izolski bolnišnici.

image (28)
image (28) FOTO: 24ur.com

Pri tem vodstvo zavoda odklanja način etiketiranja zdravnikov, zdravstvenega osebja in vodstev bolnišnic in se zavzema, da javna razprava temelji na preverjenih podatkih, dejstvih in argumentih.

Direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Franc Košir je za 24ur povedal, da želijo na zavodu problemu priti do dna, ter predvsem zaščititi integriteto nadzornih zdravnikov in zdravnikov nasploh, ker menijo, da je takšno "pogromaško pozivanje na goljufije neustrezno".

Zato v prid ugledu in integriteti strokovnega dela zdravnikov, zdravstvenega osebja in nadzornih zdravnikov zavoda poziva k etični, strokovni in odgovorni obravnavi odprtih vprašanj.

Znano je, da je vodstvo zavoda na torkovi novinarski konferenci predstavilo rezultate izrednih nadzorov, po katerih primerov dvojnega obračunavanja v štirih regijskih bolnišnicah (Novo mesto, Izola, Murska Sobota, Šempeter pri Novi Gorici) in v ljubljanskem Kliničnem centru skorajda ni bilo. Izjema pa je celjska bolnišnica, kjer so na račun dvojnega obračunavanja neupravičeno predpisali za približno 76,2 milijona tolarjev eritropoetina (iz naslova obveznega zdravstvenega zavarovanja skoraj 59,7 milijona tolarjev).

SORODNI ČLANKI