Slovenija

Zastoji zaradi zasedanja?

Ljubljana, 28. 09. 2006 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi zasedanja NATO v Portorožu so možni zastoji na slovenskih cestah. Za določena vozila pa bodo veljale prepovedi.

Zaradi srečanja NATO bodo na slovenskih cestah omejitve prometa.
Zaradi srečanja NATO bodo na slovenskih cestah omejitve prometa. FOTO: POP TV
Policija voznike opozarja, naj dosledno upoštevajo navodila policistov, ki bodo urejali promet, in zagotovijo neoviran prehod vozilom s spremstvom. Opozorila je tudi, da se morajo vozniki, za katere velja prepoved, sami izločiti iz prometa, sicer jih bo policija, ki bo proti njim tudi ustrezno ukrepala.

Do sobote bodo zaradi neformalnega srečanja obrambnih ministrov zveze NATO v Portorožu na nekaterih cestah predvsem med Brnikom in Portorožem omejitve v prometu, možni pa so tudi zastoji.

Zaradi spremstva potovanja in varovanja članov delegacij so predvsem v soboto med 14. in 22. uro možne kratkotrajne zapore prometa na relaciji Letališče Brnik - Ljubljana - Razdrto - Koper - Portorož. V Prometno-informacijskem centru za državne ceste še posebej opozarjajo na morebitne večje zgostitve prometa na ljubljanski Celovški cesti, med gorenjsko avtocesto in severno obvoznico v Ljubljani, in na obalni cesti med Koprom in Portorožem.

Prepovedi za določene vrste vozil

Za zagotavljanje večje pretočnosti prometa bo med obiskom veljala prepoved prometa za določene vrste vozil. Tako je prepovedan promet za tovorna vozila in skupine vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kilogramov, vozila in skupine vozil, ki so daljša od 14 metrov, razen avtobusov mestnega potniškega prometa, traktorjev, motokultivatorjev, delovnih strojev, vprežnih vozil in vozil, s katerimi se kandidati za voznike učijo vožnje ter za vsa vozila, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu.

Prepoved vožnje za tovorna vozila in skupine vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone velja na avtocesti Kranj-vzhod - Ljubljana-Šentvid, glavni cesti Ljubljana-Šentvid - Ljubljana-obvoznica, regionalni cesti Kranj-Labore - Ljubljana-Šentvid, glavni cesti Koper - Sečovlje, regionalni cesti Valeta - Beli Križ ter lokalni cesti Lucija - Portorož.

Prepoved za vsa vozila, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, velja na avtocestnem odseku Kranj-vzhod - Ljubljana-Šentvid, glavni cesti Ljubljana-Šentvid - Ljubljana-obvoznica, hitri cesti Ljubljana-Celovška cesta - Ljubljana-Koseze, avtocesti Ljubljana-Kozarje - Postojna - Razdrto - Divača - Črni Kal - Srmin, na hitri cesti Srmin - Koper, glavni cesti Koper - Sečovlje, regionalni cesti Valeta - Beli Križ ter lokalni cesti Lucija - Portorož.

Več o stanju na cestah ...
Več o stanju na avtocestah ...

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.