Slovenija

Zasegli več kot 15 kg droge

Ljubljana, 07. 06. 2006 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kriminalisti so na območju Ljubljane odkrili organizirano združbo, ki se je ukvarjala s proizvodnjo in prometom z mamili.

Zasežena droga
Zasežena droga FOTO: PU Ljubljana
V zadnjih nekaj letih tako velike količine zasega z lastno policijsko dejavnostjo na območju PUL ni bilo. Vodja sektorja kriminalistične policije PUL Branko Japelj

V hišnih preiskavah so ljubljanski kriminalisti skupno odkrili več kot 15 kilogramov prepovedane droge - okoli pet kilogramov heroina, dobre tri kilograme kokaina, tri kilograme amfetamina, tri kilograme in pol t.i. skunka in kilogram hašiša - ki bi bila v ulični prodaji vredna približno 50 milijonov tolarjev. Kriminalisti so zasegli tudi približno 6300 tabletk ekstazija. Poleg droge so zasegli tudi revolver in več nabojev, razne tehtnice, telefone in nekaj denarja.

Osumljenih je 15 slovenskih državljanov, starih od 17 do 34 let, je povedal vodja sektorja kriminalistične policije PUL Branko Japelj.

Zasežena droga
Zasežena droga FOTO: PU Ljubljana

Opravili 18 hišnih preiskav

Droga je v Slovenijo prišla iz tujine, ni pa potrjeno, da je prišla po balkanski poti, je povedal Japelj. Združba je drogo prodajala na območju Ljubljane in njene okolice.


V zaključni akciji, ki je potekala v ponedeljek, je sodelovalo 180 kriminalistov, policistov, pripadnikov specialne enote policije in vodnikov službenih psov. Opravili so 18 hišnih preiskav na širšem območju Ljubljane. Prostost so odvzeli 11 osumljencem, od katerih so štiri izpustili.

Štirje med 15 osumljenimi so že bili kaznovani za različna kazniva dejanja, med njimi tudi vodja združbe. Večina osumljenih je po Japljevih besedah brezposelnih.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr-Sale@Mr-Sale.net
13. 08. 2006 16.00
lah bi pa logicno razmislu pa bi vedu da ce hoces prekint dotok mamil ustavs nihov vir in ne consumerje, ce bi rd ti pa lahko se narisem?
Mr-Sale@Mr-Sale.net
13. 08. 2006 15.58
pejt k sodniku pa ga pros za nalog za hisno preiskavo na podlagi tvojga slepega ugibanja da ma nekdo 10g doma pa v senatu predlagi da na leto fuknemo 15 miljonov davkoplacevalskega denarja zato da bojo mel politiki na bozicni zabavi 2kg skunka pa 10g bele za skadit pa zategnt...
Mr-Sale@Mr-Sale.net
13. 08. 2006 15.50
jure, ti si idi** kaj je smisu lovit dilercke k majo pr seb 10g ganje ce jim bo sodnik dau drzavni ukor pa spustu? Polcaji ne bojo lovil 10g ampak bojo lovil po 10kg... Da pa najdes 10kg droge pa moras met informacije, in to je dolgotrajen postopek k se pol sele se bolj zaplete ko pride do papirjev in upravicenih namenov za naloge za hisne preiskave itd, dej nehi gledat filme pa raj mal zacni uporablat glavo
tadej.mrak@s5.net
07. 06. 2006 18.03
policisti jih lovijo, sodniki pa spuščajo. sej se men tud ne bi več dal lovit lopovov pa nost glave naprodaj k bojo ze jutr spet isto delal. Nasi zapori so pa ze tko presocjalni.
jungle@email.si
07. 06. 2006 17.46
lepo je videt take rezultate po dolgem času, zdaj je potrebno še pravilno ukrepat,...
UrsicJure
07. 06. 2006 17.43
Najbrž pulcajčki niso dobil podkupnine za prejšnji mesec, pol so mogl pa bogi reveži intervinirat. Sej če bi hotl bi itak u dveh dneh lohka zaprl celo mrežo slovensko, sam kaj k bi biu pol dougcajt. Predstaulite si par sto pulcajčkou brez službe, k jih nebi več rabl.