Slovenija

Zasegli dva milijona cigaret

Zavrč, 10. 11. 2006 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Cariniki so pri Zavrču spet zasegli večjo količino cigaret. Tokrat jih je bilo 2,5 ton oziroma skoraj dva milijona.

Zasegli so skora 2 milijona cigaret
Zasegli so skora 2 milijona cigaret FOTO: Reuters

Cariniki na mednarodnem mejnem prehodu Zavrč so v nedeljo pri pregledu hrvaškega tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažalo lesene stole in mize, našli še neprijavljene cigarete znamke memphis v skupni teži 2500 kilogramov. V 9050 zavojih je bilo skupaj 1.810.000 kosov cigaret, njihova vrednost na domačem trgu pa znaša 51,57 milijona tolarjev, so sporočili iz Generalnega carinskega urada.

V tovornem vozilu je bilo blago ročno natovorjeno do vrha vozila, vendar so cariniki opazili, da so na vozilu škatle drugačne oblike od tistih, v katerih je bilo zapakirano pohištvo. Zato so se odločili za podrobnejši pregled blaga. Zaseženo blago je sicer pod carinskim nadzorom in ga carinski organ hrani v skladu s predpisi, ki urejajo hrambo t.i. neskupnostnega blaga.

Preko mejnega prehoda Zavrč, kot kaže, poteka živahen tihotapski promet. Prejšnjo sredo so namreč cariniki zasegli še večjo količino cigaret, skoraj sedem ton ali 4.618.000 kosov. Zanje bi lahko iztržili 131,57 milijona tolarjev. Odkrili so jih v tovornem vozilu s priklopnikom ptujskega podjetja.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.