Slovenija

Zasegli cigarete

Koper, 14. 07. 2006 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Cariniki so v pristanišču Koper odkrili nov primer tihotapljenja cigaret iz Kitajske. Najdeno blago so začasno zadržali.

V zabojniku so cariniki našli kar 850 kartonov cigaret Marlboro
V zabojniku so cariniki našli kar 850 kartonov cigaret Marlboro FOTO: 24ur.com

Vrednost cigaret, odkritih na ladji Thomas Mann, ki je v koprsko pristanišče priplula prek Trsta iz kitajske luke Chiwan, bi na slovenskem tržišču v prosti prodaji dosegla 235 milijonov tolarjev, na evropskem tržišču pa približno 975.000 evrov.

Ladja Thomas Mann, iz katere so v pristanišče raztovorili 210 zabojnikov, je iz tržaškega pristanišča v Koper priplula v nedeljo. Cariniki so se po pregledu dokumentacije odločili za pregled enega od zabojnikov, ki je bil po podatkih iz ladijskih listin namenjen prejemniku v Srbijo.

Poleg prijavljenega blaga (plastičnih kipcev) so v njem odkrili tudi neprijavljeno tihotapsko blago, cigarete blagovnih znamk Marlboro. Ko so raztovorili vseh 900 kartonov, so ugotovili, da je bilo v zabojniku kar 850 kartonov cigaret omenjene znamke (8,5 milijona cigaret).

Cariniki so najdeno tihotapsko blago začasno zadržali do končanja postopka o carinskem prekršku. Poleg tega bodo zaradi suma ponaredkov blagovne znamke Marlboro ukrepal tudi v skladu z ustrezno zakonodajo na področju zaščite blagovnih znamk.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.