Slovenija

Žarnić se je opravičil za nevšečnosti

Ljubljana, 21. 10. 2010 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ne zgodi se pogosto, da se minister opraviči državljanom. A Roko Žarnić se je, in sicer za vse nevšečnosti, ki jih imamo zaradi vrednotenja nepremičnin. Povedal je tudi, da bodo rok za ugovore podaljšali.

Žarnić: Razumemo težave, do katerih je prišlo zaradi obsežnosti projekta.
Žarnić: Razumemo težave, do katerih je prišlo zaradi obsežnosti projekta. FOTO: Blaž Garbajs

Minister za okolje Roko Žarnić se je na novinarski konferenci po seji vlade vsem prejemnikom poskusnih izračunov, ki so imeli težave z razumevanjem izračunov in so se zaradi napak soočili z neprijetnostmi, opravičil.

Žarnić je še povedal, da bo vlada prihodnji teden obravnavala poročilo medresorske delovne skupine o pripravi dolgoročnejših rešitev za zaplete pri postopku vrednotenja nepremičnin. Ker je problematika dokaj kompleksna, so se namreč odločili za medresorski način obravnave.

Minister o podrobnostih sicer ni želel, napovedal pa je, da bo vlada predlagala spremembo datuma zaključka postopka vrednotenja nepremičnin. A tudi o njem natančno še ni mogel govoriti, saj bo določen na podlagi medresorskega usklajevanja.

Žarnić je pojasnil, so imeli ministri različne poglede, vendar pa razumejo težave, do katerih je prišlo zaradi obsežnosti projekta.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deloholik
22. 10. 2010 09.11
ma kaj me briga če se je opravičil...kdo bo pa odgovarjal za teh 16 mio EUR, ki so jih za to porabili? seveda nihče...only in slovenia
dope1337
22. 10. 2010 01.25
sam tto vrednotenje je res potekal bolj tak po kavbosko... popisovalci niti niso obiskali nepremicnine na terenu in stanja v kakrsnem so, ampak so sam zemljiške knjige u roke vzel, pa gremo nasi. Cist nek tak mimgrede izveden popis, namest da bi naokol sli, kot pr popisu prebivalstva, pa se posvetovali s posameznikom, pa bi mel za 90% manj pritozb...
mate08
21. 10. 2010 21.46
eni majo toliko za kritizirat......mislim, kaj je ta žarnić kriv, če že starši al pa stari starši niso uredili lastništva nepremičnin, al pa če so dal napačne podatke....
BoratPahor
21. 10. 2010 20.33
Mu je že Pahor tako rekel.
dinozavec
21. 10. 2010 19.44
kaki lep zgled če je včeraj čisto drugo govoril.. glih se je opravičil ja... samo povedal je to... mislil pa ni resno.
am_staff
21. 10. 2010 19.19
Lep zgled ostalim ministrom, ki dnevno iz nas delajo bebce. G. minister obračunajte z lenuhi in nestrokovnimi birokrati.