Slovenija

Zaradi požara na Krasu moten tudi promet, več cest zaprtih

Komen, 18. 07. 2024 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.L.
Komentarji
3

Požar, ki je dopoldne izbruhnil na območju Škrbine proti hribu Trstelj na Krasu, povzroča veliko težav tudi v prometu. Ta je na nekaterih odsekih zelo moten, določene lokalne ceste so na območju Renč, Dornberka in Komna tudi zaprte. Na cestah je tudi večje število interventnih vozil, ki naj jim vozniki omogočijo prednost.

Zapora lokalnih cest zaradi požara na Krasu
Zapora lokalnih cest zaradi požara na Krasu FOTO: Promet.si

Kot opozarjajo na portalu Promet.si, so zaprte lokalne ceste Renče-Temnica, Lipa-Dornberk in Komen-Škrbina-Šibelji. Tudi na ostalih cestah v okolici se občasno vozijo konvoji gasilskih vozil, zaradi česar vse voznike pozivajo k dodatni previdnosti in tudi izogibanju tem potem, razen v nujnih primerih.

Na območju požara policijske patrulje urejajo promet in skrbijo za varnost ljudi in premoženja. Zaprte so ceste Dornberk – Lipa – Temnica – Renče in Komen – Škrbina - Šibelji, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi sicer je poveljnik štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk prebivalce z območja požara pozval, naj omogočijo prednost interventnim vozilom in naj ne zahajajo na požarišče zaradi lastne varnosti.

Zavod za gozdove Slovenije poziva lastnike gozdov naj v času poteka intervencije ne zahajajo v gozdove na območju Krasa. V primeru izvajanja sečnje naj s tega območja čim prej umaknejo mehanizacijo in s tem zagotavljajo prevoznost gozdnih cest, vlak in protipožarnih presek. Prav tako poziva pohodnike, rekreativce in ostale obiskovalce naj svoje aktivnosti preusmerijo na druga območja in ne ovirajo dostopa intervencijskim službam.

"Gozdarke in gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) tudi tokrat aktivno sodelujejo s predstavniki civilne zaščite in gasilci pri intervenciji v požaru na Krasu. Z dobrim poznavanjem terena in gozdov nudijo pomoč pri vodenju intervencije gašenja požara. Glavna naloga ZGS je zagotavljanje gozdarskih kart, ki vsebujejo relief s plastnicami in zaris vseh prometnic (gozdne ceste, protipožarne preseke in vlake), ki jih gasilci in druge službe uporabljajo za lažjo orientacijo na terenu. Delavci ZGS nudijo tudi pomoč posameznim gasilskim enotam pri orientaciji v prostoru in usmerjanju po protipožarnih presekah in gozdnih cestah," so sporočili iz Zavoda za gozdove. 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dolar Kramp
18. 07. 2024 19.24
+1
Zaradi moke ni kruha.
Potouceni kramoh
18. 07. 2024 19.06
+0
Zanima me a že lahk grem čez Dornberk in Prvačno naprej na Žužemberk, Duplek in Puževce?
Dolar Kramp
18. 07. 2024 19.24
+1