Slovenija

Zaradi Nata zaprte ceste

Ljubljana, 27. 09. 2006 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija pred srečanjem ministrov zveze NATO v Portorožu opozorja na omejitve v prometu in zastoje.

Policija večjih demonstracij ne pričakuje, čeprav različnih oblik protestov ne izključujejo. Prav tako ne izključujejo, da protestniki ne bi prišli iz tujine. Vendar pa je, kot je zagotovil Korenjak, policija pripravljena in bo v primeru kršitev tudi ukrepala.

Slovenska policija v četrtek in petek opozorja na nekatere omejitve v prometu in možne zastoje. Predvideni so zastoji na poti med Brnikom in Portorožem. Hkrati so zagotovili, da so na srečanje varnostno pripravljeni, kot je poudaril direktor Urada za varnost in zaščito Sašo Korenjak, pa so ugodne tudi varnostne ocene srečanja.

Zasedanja v Grand Hotelu Bernardin se bodo udeležile delegacije obrambnih ministrstev 26 članic NATO in Rusije
Zasedanja v Grand Hotelu Bernardin se bodo udeležile delegacije obrambnih ministrstev 26 članic NATO in Rusije FOTO: Reuters

V skladu s tem je bila izdana tudi odredba o prepovedi prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone, za vozila, ki so daljša od 14 metrov, in za vozila, ki prevažajo nevarne snovi. Prepoved vožnje za prvi dve skupini, torej za tovorna vozila in vozila, ki so daljša od 14 metrov, bo veljala na avtocesti in regionalni cesti od Kranja do Ljubljane in po Celovški cesti do križišča s severno obvoznico, nato pa še od Kopra na obvoznici in po cesti do Sečovelj. Za vozila z nevarnimi snovmi pa bo prepoved veljala na celotni trasi od Brnika do Portoroža, torej tudi na avtocesti do Kopra, kjer sicer prepoved za prvi dve skupini ne velja.

Prepoved prometa bo veljala v četrtek med 9. in 16. uro, v petek med 14. in 22. uro, v soboto pa od 6. do 14. ure. V teh urah so možne tudi večje zgostitve prometa in zastoji na relaciji med Brnikom in Portorožem, zlasti na Celovški cesti v Ljubljani in na obalni cesti med Koprom in Portorožem. Še posebej so opozorili na četrtek med 9. in 14. uro, ko so na poti med Brnikom in Portorožem možne tudi kratkotrajne zapore prometa, ter v petek med 15. in 20. uro, ko so zastoji predvideni v smeri proti Brniku.

Zasedanja v Grand Hotelu Bernardin se bodo udeležile delegacije obrambnih ministrstev 26 članic NATO in Rusije. Skupno naj bi bilo prisotno 34 delegacij s skupaj 570 člani. Večina delegacij naj bi v Slovenijo prispelo na letališče Brnik, medtem ko naj bi nekatere manjše delegacije pripotovale tudi na portoroško letališče, so še pojasnili na današnji novinarski konferenci Generalne policijske uprave.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.