Slovenija

Risbice za policiste: 'Hvala za pomoč pri Krnskem jezeru'

Nova Gorica, 12. 08. 2023 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Deček, ki se je z enim od staršev odpravil na Krnsko jezero, je zaradi zdravstvenih težav potreboval pomoč. Posredoval je policijski helikopter in ju – kljub zahtevnim vremenskim razmeram – z jeklenico spravil na varno. Nekaj dni po tem so se reševalci in posadka helikopterja izjemno razveselili informacije, da malček dobro okreva, kar jim je sporočil na prav poseben način. "Po risbicah sodeč, mu bo kljub vsem okoliščinam polet s policisti le ostal v lepem spominu. Nam pa tudi. Nanj se bomo namreč večkrat spomnili, saj bodo njegove risbice krasile naše policijske prostore," so njegovo prikupno gesto komentirali policisti.

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je dežurna helikopterska ekipa, ki so jo sestavljali policisti Letalske policijske enote, policista Gorske enote in pripadniki Gorske reševalne zveze Slovenije, prejšnji teden izvedla reševanje dečka na območju Krnskega jezera. 

Deček, ki je bil v spremstvu enega od staršev, je imel zdravstvene težave. Po klicu na pomoč so gorski reševalci najprej na tleh pripravili teren za prihod helikopterja, dečka in starša pa so z jeklenico dvignili v helikopter ter prepeljali v zdravstveno ustanovo. 

Na območju Krna je bila tega dne nizka oblačnost z vetrom in dežjem, kar so težke okoliščine že za pohodnike, v takem vremenu pa je tudi reševanje bistveno zahtevnejše, so sporočili iz Policije. Kljub zahtevnim razmeram je bilo zaradi vloženega truda tako reševalcev kot posadke letalske policijske enote reševanje uspešno zaključeno. 

"Veseli smo bili informacije, da malček okreva. To pa nam je na svoj način sporočil kar sam, saj nam je poslal skrbno izdelane risbice, s katerimi nam je pokazal, kako je doživel vožnjo s helikopterjem. Po risbicah sodeč, mu bo kljub vsem okoliščinam polet s policisti le ostal v lepem spominu. Nam pa tudi. Nanj se bomo namreč večkrat spomnili, saj bodo njegove risbice krasile naše policijske prostore," so zapisali policisti.

Policijsko delo je izjemno zahtevno in težko, a ob takih trenutkih pozabimo na vse, so še dodali. "Prav iskrene otroške zahvale nas najbolj neposredno opomnijo, kako smiselno je delati za dobrobit drugega."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
13. 08. 2023 12.22
+1
Ne glede kako in kakšen način je otroška zahvala vedno iskrena in vedno pogreje srca.
oježeš
12. 08. 2023 15.20
+4
Kako znajo otroci narediti kar marsikateri odrasel ne zna ali noče. Vidim pa, da kar nekaj ljudi ne razume tega dejanja niti objave, kako otroci znajo, kar marsikateri odrasel ne zna.
G. Papež
12. 08. 2023 14.46
+6
Bravo, policisti obvladajo oz. so izurjeni.
BWC Buyer
12. 08. 2023 15.12
-5
Whippet
12. 08. 2023 13.50
-3
odrezani od sveta ste pozabil napisat