Slovenija

Zaenkrat še brez sklepov

Ljubljana, 27. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav je razpravljal o odločbi Agencije za zavarovalni nadzor o začetku postopka za odvzem dovoljenja za opravljanje zavarovalnih poslov Triglavu ter licence dvema članoma uprave. Sejo so zaključili brez sklepov in jo bodo nadaljevali oktobra.

To točko bodo člani nadzornega sveta Triglava obravnavali na prihodnji seji, ki bo sklicana v prvi polovici oktobra.

Klemenčičeva in Obersnel sta napovedala odstop, če bo ta v interesu zavarovalnice
Klemenčičeva in Obersnel sta napovedala odstop, če bo ta v interesu zavarovalnice FOTO: POP TV

Kot je znano, je Agencija za zavarovalni nadzor minuli teden začela postopek za odvzem dovoljenja, potem ko nadzorni svet zavarovalnice ni izvršil junijske odločbe agencije o razrešitvi omenjenih članov uprave. Zavarovalnica Triglav je med pregledom inšpektorja agencije namreč zavrnila razkritje določenih podatkov, predvsem o plačah vodilnih, sponzorskih pogodbah in tudi o poslovanju z lastnimi delnicami, nakar se je agencija odločila za sprožitev postopkov za odvzem licenc.

Zavarovalnica ima 30 dni za odgovor

Zavarovalnica ima v skladu z odredbami agencije za pripravo izjave, na podlagi katere bo senat agencije za zavarovalni nadzor odločal o nadaljnjem ukrepanju, 30 dni časa, zatem pa bo imel senat agencije na voljo več možnosti: lahko se bo odločil za ustavitev postopka, izrekel ukrep pogojnega odvzema ali pa dovoljenje odvzel.

Po pojasnilih agencije ima Zavarovalnica Triglav še vedno možnost, da prepreči dejanski odvzem dovoljenja, in sicer s tem, da v roku šestih mesecev do enega leta izvrši odločbe agencije. Za Zavarovalnico Triglav to pomeni predložitev vseh zahtevanih podatkov, prenehanje oviranja nadzora in razrešitev navedenih članov uprave.

Klemenčičeva je v začetku tedna na novinarski konferenci povedala, da z Obersnelom v vodstvu zavarovalnice ne vztrajata zaradi sebe, temveč izključno zaradi varnosti zavarovancev. Če bo nadzorni svet ocenil, da bi bil njen in Obersnelov odstop v interesu zavarovalnice, potem bosta to storila.