Slovenija

Za večjo poplavno varnost

Železniki, 28. 10. 2007 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Krajani Krajevne skupnosti Železniki so predlagali ustanovitev odbora za obnovo Železnikov po poplavah.

Posledice neurja
Posledice neurja FOTO: Dare Čekeliš

Krajani Železnikov, ki se jih je na sobotnem zboru zbralo več kot sto, so ponovno opozorili na pretekle napake pri projektiranju mostov in jezov, zaradi česar so bile posledice septembrskega neurja še hujše. Krajani so se zato zavzeli za večjo poplavno varnost, predlagali pa so tudi ustanovitev odbora za obnovo Železnikov po poplavah.

Napake pri projektiranju mostov in jezov, zlasti Dolenčevega in Dermotovega jezu, nered in nepospravljena debla v gozdovih, nepoglobljene struge Sore so bili najpogostejši očitki državi in občini na sobotnem zboru krajanov v Krajevni skupnosti Železniki. Krajani so prepričani, da so bile v tokratnih poplavah, tudi zaradi že znanih napak, posledice ujme za prebivalce Na Plavžu, Trnja in Racovnika še hujše.

Prizadeti krajani so predlagali ustanovitev odbora za obnovo Železnikov po poplavah, katerega naj bi sestavljali domačini, strokovnjaki in predstavniki občine.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

coyoteugly82@gmail.com
28. 10. 2007 18.35
Kake veze imajo oklepniki z tem? Vedno se najde neki pametnjakovič, ki potegne ven oklepnike, letala, Role 2, obnovo tankov in ne vem kaj še vse ne, kot glavni razlog, da so kraji poplavljeni, da se pediatrična klinika ni zgradila, da je zdravstvo v kurcu, da folk nima služb in ne vem kaj še vse ne. Daj oladi malo.