Slovenija

Za posledicami požara v jeseniški bolnišnici umrla še tretja žrtev

Jesenice/Ljubljana, 05. 03. 2019 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po več kot mesecu dni od požara, ki je konec januarja izbruhnil v prostorih oddelka za zdravstveno nego in oskrbo Splošne bolnišnice Jesenice, je umrla še tretja žrtev požara.

Iz Splošne bolnišnice Jesenice so sporočili, da je umrla še tretja ena žrtev požara, ki je pred več kot mesecem dni izbruhnil v prostorih tamkajšnjega oddelka za zdravstveno nego in oskrbo.

"Iz UKC Ljubljana so nam potrdili, da je na žalost umrl pacient, ki je bil zaradi posledic požara 29. januarja premeščen v njihovo ustanovo. Svojcem izrekamo sožalje," so sporočili iz jeseniške bolnišnice.

Požar je izbruhnil 29. januarja okoli 15. ure v eni od bolniških sob v tretjem nadstropju bolnišnice.
Požar je izbruhnil 29. januarja okoli 15. ure v eni od bolniških sob v tretjem nadstropju bolnišnice. FOTO: Miro Majcen

Kot smo že poročali, sta v požaru že pred tem umrli dve osebi, tretjo, ki je utrpela hude poškodbe, pa so s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Vsi trije so bili starejši moški in so bili v isti sobi na zdravljenju, so pojasnili gorenjski kriminalisti.

Ravno včeraj so na Jesenicah odprli prenovljen in pripravljen za oskrbo bolnikov celoten oddelek za zdravstveno nego, razen bolniške sobe, v kateri je izbruhnil požar. "Veseli smo, da so dela na oddelku končana. Glede na prostorsko stisko v bolnišnici nam vsaka prosta postelja in s tem možnost namestitve bolnikov zelo veliko pomeni," so zapisali.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Skankhunt42
05. 03. 2019 15.14
sožalje svojcem.. ampak mi še vedno ni jasno kako je do tega sploh prišlo.. menda ne gorijo jogiji in rjuhe tako močno da se jih ne bi dal pravočasno pogasit in omejit požara..
nonac
05. 03. 2019 14.10
+2
Sožalje svojcem. Škoda, da so bile te osebe s takšno diagnozo sploh vse v isti sobi in brez nadzora...