Slovenija

Z dobrodelnim koncertom za male borce zbrali 65.000 evrov

Ljubljana, 13. 10. 2024 14.02 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na 6. dobrodelnem koncertu za otroke z redkimi boleznimi, ki ga je v soboto pripravilo Društvo Viljem Julijan, so zbrali dobrih 65.000 evrov. Začeli so tudi licitacijo dresa kolesarskega asa Tadeja Pogačarja z dirke po Franciji, ki bo trajala do konca meseca. Otroci, ki pogumno premagujejo vsakodnevne izzive redkih bolezni, pa so bili tudi letos nagrajeni s častnimi medaljami za svojo borbenost in pogum.

Na že tradicionalnem dobrodelnem koncertu so v soboto nastopili vrhunski glasbeniki, a največje zvezde večera so bili otroci z redkimi boleznimi. Otroci, ki pogumno premagujejo vsakodnevne izzive redkih bolezni, so bili tudi letos nagrajeni s častnimi medaljami za svojo borbenost in pogum.

Koncert Vilijem Julijan
Koncert Vilijem Julijan FOTO: Društvo Vilijem Julian

S koncertom in koncertno zbiralno akcijo so v Društvu Viljem Julijan tokrat zbrali nekaj več kot 65.000 evrov. Vsa sredstva, ki so jih zbrali s prodajo kart in ostalimi donacijami, bodo z njihovim dobrodelnim skladom v celoti namenili otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. Ti se namreč poleg težke zdravstvene situacije pogosto srečujejo tudi z materialno stisko zaradi visokih stroškov oskrbe, nege, zdravljenja in terapij, ki jih s sabo prinašajo redke bolezni.

Nastopili so glasbeniki Nina Strnad, Gregor Ravnik, Nastja Gabor, Isaac Palma, SoulGreg Artist & BigLights Band in pravljični lik Vila Eksena ter otroški in mladinski pevski zbori, ki so dogodek obarvali pod sloganom Otroci za male borce.

Koncert Vilijem Julijan
Koncert Vilijem Julijan FOTO: Društvo Vilijem Julian

Na koncertu pa so v društvu začeli tudi licitacijo originalnega podpisanega dresa kolesarskega asa Tadeja Pogačarja s kolesarske dirke po Franciji, ki je bil častni ambasador dogodka. Izklicni znesek za dres je 1000 evrov, ponudbe prek elektronskega naslova zbirajo do konca tega meseca.

"Ta koncert je za naju vedno dogodek, ki nas spomni na moč ljubezni, sočutja in srčnosti," sta povedala starša preminulega dečka Viljema Julijana, Gregor in Nina Bezenšek, ki sta tudi pobudnika dogodka. "Ker ne gre če za konert, temveč za glas upanja in svetilnik podpore vsem otrokom, ki se vsakodnevno borijo z nepredstavljivo težkimi zdravstvenimi stanji, ki jih prinašajo redke bolezni. Ti otroci so resnično mali borci v najglobljem pomenu besede," sta dodala.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ajdanakolesu
13. 10. 2024 16.57
+3
Zakaj se denar iz donacije ne namenja za raziskave in se prepreči rojstvo hudo bolnih otrok. Ali vi res mislite da ljubezen odtehta trpljenje otroku ki bo vse življenje izpostavljen drugačnosti in med.posegom ? Rojstva upadajo, pa vendar je z novo inteligentno tehnologijo znanja preveč rojenih otrok z hudimi okvarami. Pred odločitvijo bi starša morala opraviti določene teste rizika. Bodimo odgovorni pri začetku, ker so neodgovorne posledice za novorojene otroke, prehudo breme in bolečina.
Uporabnik1921539
13. 10. 2024 16.42
+3
pa kaj se mi gremo????Za nase otroke zbiramo denar na vse migice nacine,drzave to sploh ne zanima.Potem pa pripeljemo neke teriristicne otroke sem in jih zdravimo ali karkoli pac ze,zastonj.In potem se sprasujete,zakaj ne maramo tujcev.Ne sprasujte se.Raje nareditw vse na nase otroke on ce ostane,se za sosedove najprej,nato sele za tam ene s katerimi nimamo nic,njihovi starsi pa se ne uprejo organizaciji,ki se gre vojno
Anion6anion
13. 10. 2024 16.25
+0
Ker imate toliko proti pomoči palestinskim in ukrajinskim otrokom vam povem , da raje vidim , da tako pomagamo , kot pa da v Ukrajino pošiljamo denar in orožje.
Anion6anion
13. 10. 2024 16.23
+1
Koliko od tega je bilo za stroške? Najbrž je ostalo par evrov
G. Papež
13. 10. 2024 15.30
+10
Za naše se zbira, za jr. Hamasovčke pa država da. Zanimivo.
neodvisen
13. 10. 2024 15.02
+11
Za bolne otroke je treba zbirati denar, zgoraj pa berem, da bomo drugo leto organizirali sportne igre Evrope, za udeležence je vse brezplačno, žal pa ni brezplačno za davkoplačevalce. Seveda komentiranje pod člankom ni možno. Od drugod vozijo otroke k nam na zdravljenje, očitno pa jim ni mar za naše malčke. Sramota za goloba in to pokvarjeno vlado.
Primož Rus
13. 10. 2024 14.50
-7
Iskreno gledano......ABSOLUTNO DVOMIM,da bo šel ves ta znesek za otroke......treba prokrit vse stroške,najem dvorane,izvajalce......LEVJI DELEŽ bosta pa,kdo drug kot Bezenška pobrala za LASTNO KORIST.......TU OTROCI NE BODO VIDELI niti BAKRENEGA CENTA,kaj šele teh 65 tisoč eur
radar
13. 10. 2024 16.10
+1
Sulica 81
13. 10. 2024 14.47
+8
a ni to zalostno ,da je treba zbirat denar drzava bi za to morala poskrbet no evo danes so prispeli v soco Palestinci a za to se je pa najdel denar ne me narobe razumet lepo ,da se pomaga ampak ni mi jasno zakaj ne poskrbijo najprej za nase otroke itd.
kiropraktik
13. 10. 2024 15.51
+0
Palestinski otroci so ja otroci teroristov! Oni imajo prednost pred Slovenci!Mi pa namesto da bi sodili vlado, zbiramo zamaške????
JApajaDAja
13. 10. 2024 14.43
+6
zzzs v r slo, ministarka v r slo za ta resor....je koga od vas sram?
SlobodaNE
13. 10. 2024 14.40
+3
kolk zbiranja za revne otroke pa gre res vse za njih?