Slovenija
Oglas

Z Air France ugodneje v znamenita ameriška mesta

Ljubljana, 10. 09. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jesenske počitnice so idealen čas za potovanja, saj so priljubljene destinacije manj oblegane, vreme je prijetno, raziskovanje novih krajev pa je izven visoke turistične sezone tudi cenovno bolj dostopno. Če vas mika skok čez lužo, lahko med 10. in 30. septembrom izkoristite nižje cene letalskih vozovnic družbe Air France, ki vas z različnih letališč popelje v slovita severnoameriška mesta New York, Chicago, Los Angeles in številna druga.

Letala družbe Air France letijo v kar 94 držav po vsem svetu.
Letala družbe Air France letijo v kar 94 držav po vsem svetu. FOTO: Air France

Skok čez lužo v Big Apple

Pravijo, da je ikonični New York treba obiskati vsaj enkrat v življenju. Mesto, ki nikoli ne spi, velja za epicenter trendov, kulture, mode, arhitekturnih presežkov, kulinarike in nakupovanja. Sprehodite se po znamenitem Manhattnu in obiščite Times Square, Central Park, Empire State Building in Kip svobode. Raznolike soseske in mešanica različnih narodnosti se odražajo na bogati kulturni ponudbi in kulinaričnih specialitetah na vsakem koraku. Obisk New Yorka je tudi lepa priložnost za ogled ene od brezčasnih predstav na Broadwayu. Big Apple s svojim živahnim utripom ponuja nekaj za vsak okus in vas zagotovo ne bo pustil hladnih.

Skočite čez lužo v ikonični New York in se sprehodite čez Central park
Skočite čez lužo v ikonični New York in se sprehodite čez Central park FOTO: Air France

Raziščite glasbeno sceno v vetrovnem Chicagu

Chicago, mesto ob obali jezera Michigan, poznano kot windy city (slo. vetrovno mesto), združuje bogato ameriško zgodovino, kulturo in inovativno arhitekturo. Povzpnite se na Willis Tower, ki je dolgo veljal za najvišjo stavbo na svetu, obiščite futuristični Millennium Park ali se sprehodite mimo dih jemajočih impresionističnih umetnin v Art Institute of Chicago. Chicago slovi tudi po svoji jazz in blues sceni, reki Chicago in znameniti čikaški pici. Čudoviti parki ponujajo zeleno zatočišče in prostor za številne aktivnosti sredi urbanega vrveža.

Raziščite glasbeno sceno v vetrovnem Chicagu.
Raziščite glasbeno sceno v vetrovnem Chicagu. FOTO: Air France

Doživite utrip sončnega Los Angelesa

Los Angeles, mesto, kjer se srečata zabava in glamur, že od nekdaj slovi po svojem sproščenem kalifornijskem vzdušju. Obiščite Hollywood, ki je zagotovo najbolj prepoznavna znamenitost Los Angelesa, znana po zvezdah slavnih ljudi – Walk of Fame. Od tam se lahko povzpnete do kultnega napisa Hollywood ali se ustavite na Griffith Observatoryju, znanstvenem muzeju, ki ni le raj za ljubitelje astronomije, temveč tudi kraj, kjer se razprostira čudovit razgled na mesto angelov. Sprostite se na plažah Santa Monica in Venice Beach, raziščite prestižne trgovine na Rodeo Drive v Beverly Hillsu ali pa se podajte v filmski svet v Universal Studios.

Doživite utrip sončnega Los Angelesa.
Doživite utrip sončnega Los Angelesa. FOTO: Air France

Enostaven dostop do svetovnih destinacij tudi iz Ljubljane

Vsakodnevni poleti med Ljubljano in Parizom, ki jih ponuja družba Air France, so kot nalašč za odkrivanje očarljive francoske prestolnice. Obenem predstavljajo odlično izhodišče za nadaljevalne polete po vsem svetu. Letala družbe Air France letijo na kar 230 letališč v 94 državah po vsem svetu, to jesen pa lahko v sklopu kampanje Rendezvous poleg omenjenih lokacij v ekonomskem razredu ugodno letite tudi v Washington, Las Vegas, Toronto in na mnoge druge destinacije. Preverite vse možnosti na www.airfrance.si.

 

Naročnik oglasa je Air France.