Slovenija
Oglas

Weekend.17 nam je komaj let

Ljubljana, 26. 08. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 18 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na Weekend.17 prihaja profesor sreče, medijski kronist, na naše dvorišče pa tudi Andrija Jarak.

Weekend.17 se tudi letos vrača z najvidnejšimi predavatelji in aktualnimi temami. Weekend.17 bo največji Weekend doslej, saj se bodo od 19. do 22. septembra na znanem naslovu v Rovinju zbrala največja imena iz sveta medijev, komunikacij in biznisa, ki bodo poletje pospremili v jesen, se kaj naučili, mrežili in se zabavali.

Weekend.17

"Letošnji Weekend praznuje leto pred polnoletnostjo in lahko zagotovimo, da bo to najbolj pomenljiv Weekend doslej. Formula uspeha festivala ostaja enaka – kombinacija izobraževanja, zabave do jutra, novih poznanstev in novih priložnosti. To bo tudi največji Weekend, s kar tremi festivali v enem; Weekend Media Festival, HR.Weekend in AI.Weekend, ki letos poteka prvič. Paneli bodo navdihujoči, delno provokativni, vsi pa izobraževalni. Vsak bo našel nekaj zase. Pravočasno si rezervirajte svoje mesto, saj se bo o Weekendu.17 še dolgo govorilo", je poudaril TomoRicov, direktor Weekend Media Festivala.

Weekend ne potrebuje dodatnih predstavitev. Uveljavljeni festival skozi leta premika meje, odpira prostore za dialoge, sklepanje novih poslov in vrhunsko zabavo. Festival je iz leta v leto rasel. Tudi zaradi Adrisa kot gostitelja in generalnega pokrovitelja pa Rovinj zadnji vikend poletja postane drugi dom za vse strokovnjake iz sveta medijev, komunikacij, marketinga in gospodarstva.

Weekend.17

Letos na Weekend.17 prihaja Bob Garfield, legendarni ameriški novinar in vodilni medijski strokovnjak, kolumnist Washington Posta, The Guardiana in dolgoletni analitik ABC News. Na panelu Dead Man Walking bo spregovoril o propadu poslovnega modela množičnega medijskega oglaševanja, ki ga Garfield imenuje digitalna revolucija, ki ima vse značilnosti industrijske revolucije, ki je uničila ročno delo in obrtniške poklice. "Skratka, konec je. Celotno občinstvo v Rovinju je podivjalo. Za vedno. To ni začetek konca. To je sredina konca. Čez 15 let: ugasnejo luči", je Garfield optimistično napovedal svoje predavanje.

V goste prihaja tudi Micael Dahlen, profesor sreče, da prav ste prebrali – sreče. Dahlen bo ponudil nove poglede na življenje in delo ter razložil, kako uskladiti življenje in delo. Dahlenova akademska kariera obsega potrošniško vedenje, človeško srečo, trženje in ustvarjalnost, napisal pa je številne knjige o tako raznolikih temah, kot so trženje, sreča, serijski morilci, seks, številke, ki nas poganjajo, dolgoročno dobro počutje in družbeni mediji. Če povzamem vse skupaj, njegovega predavanja ne smete zamuditi. 

Andrija Jarak
Andrija Jarak FOTO: Arhiv ponudnika

Predstavljamo tudi True crime na balkanski način. Na naše dvorišče prihaja Andrija Jarak, no, mi smo ga povabili k moderiranju panela o kriminalu na Balkanu. Poleg njega bodo sodelovali še Filip Švarm, vidni dolgoletni urednik tednika Vreme in avtor številnih televizijskih serij, Vladimir Faber, nekdanji glavni direktor policije, in Dario Todorović, scenarist in režiser serije Dosje Jarak. Panelisti bodo osvetlili ključne izzive, s katerimi se soočajo raziskovalci in pravosodni organi v boju proti organiziranemu kriminalu, ter ponudili globlji vpogled v procese, ki stojijo za preiskovanjem in dokumentiranjem kaznivih dejanj v regiji.

Lanskoletni in prvi HR.Weekend, ki je potekal na isti lokaciji ob istem času, je razveselil vse strokovnjake s področja človeških virov, delodajalce in predstavnike podjetij. Organizatorji pa tudi letos izbirajo vrhunske strokovnjake in predavatelje, ki bodo razpravljali o razvoju in uporabi inovativnih strategij pri upravljanju s človeškimi potenciali. Eden od njih je Marc Schulz, klinični psiholog s Harvarda. Schultz je soavtor knjige Dobro življenje, ki temelji na najdaljši longitudinalni študiji sreče na svetu – traja pa že osem desetletij. Znanstveni vpogled dr. Schulza bo kadrovskim strokovnjakom pomagal pridobiti globlje razumevanje, kako podpirati odnose med zaposlenimi, spodbujati pozitivno delovno kulturo in pridobiti vpogled v to, kako se posamezniki razvijajo skozi celotno življenjsko dobo, zlasti v kontekstu delovnega mesta.

Poleg tega Weekend.17 predstavlja tudi AI.Weekend, ki bo vključeval posebne predavatelje iz Evrope in ZDA. Eden od njih je Adam Silverman, avtor iskalnika musical.ly/TikTok in ustanovitelj AgentOps.ai, ki se osredotoča na razvoj orodij DevOps za razvijalce agentov AI. Prisluhnili boste lahko tudi svetovalcu za umetno inteligenco Tobiasu Zwingmannu. Njegovo predavanje Kako doživeti neuspeh z umetno inteligenco – in kako uspeti obljublja globok vpogled v svet umetne inteligence. S kombinacijo poglobljene analize in praktičnih anekdot bo strokovnjak za umetno inteligenco Tobias Zwingmann osvetlil načela za uspešnimi in neuspešnimi projekti umetne inteligence, s čimer bo udeležencem omogočil ne le začetek njihovega naslednjega podviga umetne inteligence, temveč tudi zagotovitev njegovega uspeha.

Hrvaška se je izkazala kot tehnološka država z možnostjo nadaljnjega napredka, zato bo Weekend.17 prvi izmed festivalov, ki povezuje komunikacijske, medijske in marketinške strokovnjake z IT strokovnjaki. Obiskovalce pričakujejo razprave o aktualnem dogajanju, ki nam ga je že prinesla umetna inteligenca in o tem, kaj še prinaša v prihodnje.

Vidimo se na Weekend.17, ker je samo en Weekend v letu.

Vse informacije in novice o Weekendu lahko spremljate tukaj in prek uradnih kanalov InstagramFacebookLinkedIn in TikTok.


Naročnik oglasne vsebine je Pepermint.