Slovenija

Vzpenjača na grad: Zaradi zamude rokov še dražja?

Ljubljana, 13. 01. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Ljubljanski grad se bomo, kot kaže, v prihodnosti kljub začasni zaustavitvi projekta in nasprotovanjem lahko povzpeli z dvigalom.

Avtor: Janez Usenik

Podžupan MOL Slavko Slak
Podžupan MOL Slavko Slak FOTO: POP TV

Mestne oblasti so se odločile, da bodo projekt, ki ga je županja začasno ustavila, vendarle nadaljevali, saj naj bi bilo to bolj smotrno kot prekiniti že sklenjene pogodbe. Že zdaj mora mesto plačati četrt milijarde tolarjev, ki jih dolguje izvajalcu za prva pripravljalna dela, če pa bo mestni svet projekte potrdil, bo dvigalo na Krekovem trgu vseeno zgrajeno. Na mestu pravijo, da je za to več razlogov.

Vika Potočnik
Vika Potočnik FOTO: Dare Čekeliš

"Projekt je pravzaprav dober in potreben, tako za razvoj ljubljanskega turizma kot samega ljubljanskega gradu," pravi ljubljanski podžupan Slavko Slak.

Nadaljevanje projekta seveda veseli nekdanjo županjo. "Dvakrat smo se na to temo srečali o proračunov, ki je to namero že potrdil. S trikrat ponovljenim javnim razpisom pa je bil izbran najboljši izvajalec. Resnično si želim, da to čimprej dobimo," je povedala nekdanja županja in mestna svetnica LDS Vika Potočnik.

Jože Zagožen
Jože Zagožen FOTO: POP TV

Mestne oblasti so se zdaj tako očitno odločile, da bi bilo dvigalo vseeno dobra investicija, ki bi na Ljubljanski grad prepeljala več turistov, v mestno blagajno pa več zelencev. Opozicija pa še vedno meni, da bi bila to sporna odločitev, tako iz ekonomskega kot ekološkega vidika.

"Vzpenjačo na grad bi bilo mogoče graditi v primeru, da bi bilo to v soglasju z občani, in če bi to šlo na komercialni osnovi, torej ne iz proračuna, ki ima že tako dovolj veliko luknjo," meni Jože Zagožen, mestni svetnik SDS.

Samo Kuščer
Samo Kuščer FOTO: POP TV

"Padlo naj bi toliko in toliko dreves, pogled na grad bo skažen... Problem je tudi parkirna oziroma garažna hiša, ki naj bi bila vezana na to vzpenjačo pod vznožjem. Ta bo posegala v že tako pregost promet v okolici," pravi Samo Kuščer, mestni svetnik liste Rad imam Ljubljano.

"Lahko bi rekel, da je ta projekt bolj prispevek k ekologiji kot pa v njeno škodo, saj se bo tudi število avtomobilov, ki onesnažujejo grajsko pobočje, drastično zmanjšalo," je še povedal podžupan Slak.

Bo zaradi vzpenjače na Ljubljanskem gradu res več turistov in manj avtomobilov?
Bo zaradi vzpenjače na Ljubljanskem gradu res več turistov in manj avtomobilov? FOTO: POP TV

Postavlja pa se vprašanje, ali je bilo torej upravičeno, da so projekt sploh zaustavili in ali bodo zardi tega nastali dodatni stroški. S podjetjem Garaventa, ki bo dvigalo zgradilo, se o tem še niso pogovarjali, a mesto pravi, da upa, da jim zamika terminov Švicarji ne bodo zaračunali.