Slovenija

Vse bo znano v petek

Ljubljana, 09. 11. 2006 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vlada se je seznanila z odgovorom na interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za zdravje, ki zavrača očitke.

Minister Bručan utemeljeno zavrača vse očitke v interpelaciji
Minister Bručan utemeljeno zavrača vse očitke v interpelaciji FOTO: POP TV

Vlada se je na današnji seji seznanila z odgovorom na interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za zdravje Andreja Bručana. Minister se v odgovoru ne strinja s predstavniki poslanske skupine LDS, ki so interpelacijo vložili, in utemeljeno zavrnil vse očitke. Minister bo imel v zvezi s tem v petek tudi posebno izjavo za javnost, je po seji povedal tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak.

Minister Bručan je po Hajdinjakovih besedah zadovoljen, ker bo lahko širši javnosti predstavil opravljeno delo. Odgovor na interpelacijo bo v celoti javnosti na voljo v petek, ko bo objavljena na spletni strani ministrstva za zdravje, in sicer po tem, ko bodo odgovor prejeli tudi poslanci, je še povedal Hajdinjak.

Kot je znano, je LDS 11. oktobra po interpelaciji o delu ministra za kulturo Vaska Simonitija vložila že drugo interpelacijo, tokrat zoper ministra za zdravje Bručana. V njej ministru Bručanu očitajo divjo in nenačrtno privatizacijo v zdravstvu, nepripravo več zakonov, manipuliranje s podatki o čakalnih dobah ter milijardno škodo zaradi previsokih cen zdravil.

V LDS so v interpelaciji zapisali prepričanje, da je Bručan odgovoren za razgradnjo zdravstvenih domov, saj dopušča nenadzorovano in nezakonito podeljevanje koncesij na področju primarnega varstva in lekarniške dejavnosti, brez prave strategije, analize ali nadzora. Vse koncesije, izdane od vstopa Slovenije v EU, so nezakonite, saj njihovo podeljevanje poteka brez javnih razpisov, v nekaterih primerih pa gre po prepričanju LDS tudi za klientelizem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.