Slovenija

Neurja na vzhodu države: v Solčavi drevo padlo na avtomobil, voznik umrl

Ljubljana, 22. 06. 2023 06.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.S., STA
Komentarji
0

Nevihte, ki so sinoči prešle vzhodno polovico države, so povzročale številne težave. V Solčavi je med divjanjem neurja manjše drevo padlo na vozilo, ki je v tistem trenutku pripeljalo mimo. Voznik je kljub hitremu posredovanju reševalnih ekip umrl na kraju dogodka. V občini Rogaška Slatina je zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja in ga popolnoma uničilo. Pred nami je sicer še en zelo vroč dan. Po napovedih vremenoslovcev se lahko ogreje vse do 37 stopinj Celzija.

Prvi dan koledarskega poletja je minil v znamenju visoke vročine in večernih neviht. Nevihtno dogajanje se je začelo na skrajnem severozahodu Slovenije, nato pa je nevihtna linija prešla vzhodno polovico države.

Nevihte so se na Slovenijo razširile iz Avstrije, od koder so poročali o toči v velikosti teniške žogice, močnem vetru in podrtih drevesih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vzhodno od Celja je včeraj zvečer nastala supercelična nevihta, ki je lokalno trosila debelo točo. Neurje je nato pri Rogaški Slatini in Podčetrtku pozno zvečer zapustilo Slovenijo in se pomaknilo na Hrvaško. 

V Solčavi je drevo padlo na avtomobil, ki se je pripeljal mimo. Voznik je kljub hitremu posredovanju reševalcev umrl na kraju dogodka (slika je simbolična).
V Solčavi je drevo padlo na avtomobil, ki se je pripeljal mimo. Voznik je kljub hitremu posredovanju reševalcev umrl na kraju dogodka (slika je simbolična). FOTO: Shutterstock

Drevo padlo na mimo vozeč avtomobil

Uprava za zaščito in reševanje na svoji spletni strani poroča o številnih intervencijah. Ob 20.51 je v Solčavi med divjanjem neurja drevo padlo na mimo vozeče osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Solčava, ki so pričeli z oživljanjem voznika, gasilci PGD Luče in Nazarje pa so sočasno zagotovili nemoteno prevoznost ceste za reševalno vozilo. Kljub hitremu odzivu in trudu vseh reševalnih ekip je oseba zaradi hudih poškodb umrla na kraju dogodka. 

S PU Celje so sporočili, da je v nesreči umrl 57-letni voznik, ki je vozil iz smeri Robanovega kota proti Logarski dolini. 

Neurje z močnim vetrom je podiralo drevesa tudi v Celju, Podčetrtku in Šentjurju, od koder poročajo tudi o več pretrganih električnih vodnikih. V občini Šmarje je zaradi močnega vetra drevo padlo na streho stanovanjske hiše in razkrilo streho gospodarskega poslopja. 

Zagorelo je v Kačjem Dolu v občini Rogaška Slatina. Zaradi udara strele je požar zajel ostrešje gospodarskega poslopja v izmeri 20 x 10 metrov. Gasilci so požar uspeli omejiti in pogasiti, nato pa so iz objekta premetali okoli 5 ton sena. Ogenj je v celotni uničil ostrešje objekta in shranjeno krmo. 

Prvi letošnji vročinski val, ki bo razmeroma kratek, naj bi se zaključil v petek, ko bo čez dan postopno bolj oblačno, plohe in nevihte pa bodo do petkovega večera zajele večji del Slovenije, na Primorskem bo večinoma suho. V noči na soboto bodo krajevne padavine povsod ponehale. 

Prvi vročinski val bo vztrajal še do jutri.
Prvi vročinski val bo vztrajal še do jutri. FOTO: Adobe Stock

Konec tedna bo sončen in temperaturno nekoliko bolj znosen, saj se v večjem delu Slovenije ne bo ogrelo nad 30 stopinj Celzija, a že v prihodnjem tednu se bo vročina predvidoma spet stopnjevala.