Slovenija

Vpogled v dokumentacijo

Ljubljana, 05. 07. 2006 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Neizbrani ponudniki operacijskih miz so zaprosili za vpogled v dokumentacijo Sočine ponudbe.

Pri odpiranju ponudb za mize so ugotovili, da je najcenejša Soča.
Pri odpiranju ponudb za mize so ugotovili, da je najcenejša Soča. FOTO: Dare Čekeliš
Za pritožbo na izbiro imajo neizbrani ponudniki čas do 11. julija. Če pritožb ne bo, bo minister za zdravje Andrej Bručan z izbranim ponudnikom pogodbo podpisal 12. julija, mize pa bodo v bolnišnicah septembra. Predstavniki neizbranih ponudnikov so napovedali, da se ne nameravajo pritožiti, če bo ponudba Soča opreme v skladu s predpisi.

Trije neizbrani ponudniki operacijskih miz, Medicoengineering, Sanolabor in Mollier, so zaprosili za vpogled v dokumentacijo ponudbe, ki jo je pripravila Soča oprema. Kot so pojasnili na ministrstvu za zdravje, so vsem prošnjam ugodili in po pet pooblaščenih predstavnikov posameznega podjetja natančno preuči dokumentacijo podjetja Soča oprema, ki je po mnenju ministrstva najugodnejša, in tudi drugih ponudnikov. Ogledi dokumentacije že potekajo, so pojasnili na ministrstvu in dodali, da podjetje Soča oprema ni zaprosilo za vpogled v dokumentacijo ostalih ponudnikov.

Podjetje Soča oprema je dalo najugodnejšo ponudbo za dobavo 18 operacijskih miz za pet slovenskih bolnišnic. Njihova končna ponudba znaša dobrih 280 milijonov tolarjev brez DDV oziroma 336 milijonov tolarjev z DDV.

Predstavnik izbranega ponudnika Matjaž Uršič je po odpiranju ponudb 28. junija zagotovil, da so mize italijanskega proizvajalca Sordina, ki jih ponujajo, primerljive kvalitete kot Maquetove, ki sta jih ponujala druga dva ponudnika. Po njegovih besedah pa kljub dodatnemu znižanju končne cene še vedno niso šli "pod ceno".

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iqsto@yahoo.co.uk
06. 07. 2006 09.42
Izbrano je in pika. govoril sem, hovgh!