Slovenija

Vojna za smeti

Kranj, 08. 11. 2007 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Drlja
Komentarji
3

Prebivalci Tenetiš še vedno blokirajo dostop do odlagališča odpadkov, ki mu je poteklo okoljevarstveno soglasje.

Prebivalci Tenetiš še vedno blokirajo dostop do odlagališča odpadkov, ki mu je poteklo okoljevarstveno soglasje.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jns@email.si
12. 11. 2007 11.59
Zemlja na Mlaki je bila najdražja v Kranju. Prodajala pa jo je, nihče drug kot, občina! Župan si zasluži Goebbelsovo nagrado za propagando.
pulmo
10. 11. 2007 02.35
V začetku je bilo v igri več možnih lokacij za regijski center, na koncu pa so ostali Kovor, Tromeja in Tenetiše ter razne kombinacije med njimi.V študiji, katere naročniki so bile gorenjske občine se je ocenjevalo več parametrov s točkami od 1 do 6. Pri tem, da je 1 najboljše in 6 najslabše. Skupni seštevek točk je pokazal, da je najprimernejša lokacija Kovor z seštevkom 9 točk in najslabša Tenetiše z seštevkom 30 ( lokalna sprejemljivost 6, oddaljenost od naselja 6, stanje prostorske dokumentacije 4, okoljski vpliv 3, ekonomski vidik 3, lastništvo zemljišč 3, še razpoložljive kapacitete 3, hitrost realizacije 2). Predlagana lokacija Tenetiše je torej OBJEKTIVNO slaba. Da bi se pošteno in strokovno lotili iskanja res dobre lokacije pa nekaterih županov sploh nikdar ni zanimalo. V Sloveniji nekaj štejejo samo politične točke in denar.
gregson3@gmail.com
09. 11. 2007 11.51
Milslim, da bo odlagališče ostalo kar na starem mestu, kajti kdo pa bo plačeval trikratno ceno odvoza smeti. Krajani Mlake in Tenetiš bodo proti ostali pa mislim, da bodo za to, da smetišče ostane na tem mestu. Zanima pa me kako je bilo glede teh parcel okoli smetišča. So imele kaj manjšo vrednost. Je pa napaka to, ker so krajani že takoj na začetku odločno proti temu. Mislim, da bi se morali malo drugače pogajati, da se smetišče uredi in da bi pač ostalo na mestu kjer je. Seveda pa bi se jim lahko dodelilo kakšne subvencije ali kaj podobnega. Takšno je moje mnenje............................................... in na referendumu bom tudi proti, tako je to........................... lahko pa še drugi mal poveste kakšno je mnenje in kaj boste obkrožili..................