Slovenija

Voda v Močilah in Gorenjem Polju znova pitna

Ljubljana, 23. 08. 2024 17.45 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Občina Kanal ob Soči je 23. avgusta 2024 prejela rezultate analiz pitne vode za naselji Močila in Gorenje Polje. Rezultati so pokazali, da je voda neoporečna in zato primerna za pitje, s čimer je prenehala veljati prepoved uporabe pitne vode iz vodovoda za prebivalce teh dveh naselij. V industrijski coni Anhovo je uporaba pitne vode iz vodovoda še vedno prepovedana.

Vodohrama, ki oskrbujeta omenjeni naselji, se bosta do nadaljnjega še vedno polnili z vodo s pomočjo gasilskih cistern. Na občini nadaljujejo z obljubljeno izgradnjo interventne povezave vasi Močila in Gorenje Polje na vodni vir Mrzlek, ki bo v prihodnje oskrboval omenjeni naselji s pitno vodo. Nadaljujejo se tudi aktivnosti za sanacijo vodarne in vzpostavitev vodooskrbe v industrijski coni.

Voda iz pipe
Voda iz pipe FOTO: Shutterstock

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

son?ek11
24. 08. 2024 10.25
+1
A pri romski problematiki se pa ne da komentirati!! Država dela dolgoročno Romom veliko škodo, ko jim vse gleda skozi prste. Majhen otrok, vidi, da jim nič ne moreš ali nočeš, pa tudi on tako nadaljuje!! Začne se ori vzgoji majhnih!! Pa tudi denarna pomoč be bi smela biti nedotakljiva!! Že samo, če bi se dosledno izvajali zakoni,bi bilo boljše!! Tako pa zakoni ne veljajo za Rome in ne veljajo za razne tajkune, politike, "poslovneže". Torej je zakonodaja napisana samo za navadno zaposleno rajo!!
bandit1
23. 08. 2024 19.31
Dobro jutro. Za pranje vozil je dobra za ostalo pa najdite alternativni vir.