Slovenija

Voda spet pitna

Piran, 09. 07. 2008 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rezultati preiskave vode so končno pokazali, da je ta v večjem delu Pirana in Bernardina spet pitna. Potrebno pa je temeljito izpiranje hišnih omrežij.

Za zagotovitev varne in pitne vode je nujno temeljito izpiranje hišnih vodovodnih omrežij.
Za zagotovitev varne in pitne vode je nujno temeljito izpiranje hišnih vodovodnih omrežij. FOTO: Reuters

Težave predstavljajo predeli, ki so slabše pretočni, kar pa se rešuje z izpiranjem na uličnih hidrantih, sporoča Rižanski vodovod na spletni strani Občine Piran. Za temeljito izpiranje tudi na slabše pretočnih vejah vodovoda pa je potrebno tudi izpiranje preko hišnih vodovodnih omrežij. S tem namreč odpravimo tveganje v internih vodovodnih napeljavah in zagotovimo varno vodo v domačih pipah. Na Rižanskem vodovodu zato prosijo odjemalce, naj večkrat na dan več dni zapored za najmanj 15 minut odprejo vse pipe v gospodinjstvu hkrati. Najbolj je, če je izpiranje v sunkih s turbulentnim tokom. Posebej pomembno je tudi izpiranje vseh dolgih hišnih napeljav in morebitnih zastojev, kot so slepi rokavi in rezervoarji.

Uspešnost tega ukrepa bodo preverjali z laboratorijskimi preiskavami vzorcev vode, ki bodo praviloma odvzeti v javnih objektih.

Ukinjeno je tudi razdeljevanje vode, še naprej pa bo na Tartinijevem trgu na voljo javna izlivka s pitno vodo.

Odjemalci na prizadetem območju položnic za junij ne bodo prejeli. V juliju bo prvo odčitavanje opravljeno po izpiranjih, prve naslednje položnice pa bodo poslane šele v avgustu, še sporočajo na spletni strani.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
10. 07. 2008 19.25
ti svetnik tonček kaj ne greš v vatikan,itak vsi letite dol ko vam gre pod nohte
Tonček Balonček
09. 07. 2008 21.46
Mi bomo v vsakem primeru dopustovali ob teh pipah, gre za izkazovanje patriotskih čustev, pred šotorom bomo obesili tudi našo državno zastavo, naj otroci čimprej spoznajo, da živijo v državi, kjer se trudimo za čisto okolje, zmanjšanje polucije in smo proti globalnemu onesnaževanju ter emisijam ceodvaja! Le tako si bodo izoblikovali državlajnsko zavest in s eprepričali, da živijo v družbi,kjer oblast ve, da je pitna voda osnova življenja in blagostanja! To je bila tudi ena od prednostnoh nalog našega uspešnega predsedovanja evropskemu svetu!!!