Slovenija

Voda še ni pitna!

Piran, 10. 07. 2008 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čeprav se je stanje že močno izboljšalo, piranska voda še vedno ni pitna. Zato jo je treba pred uporabo prekuhati.

Pozor: piranska voda še ni pitna!
Pozor: piranska voda še ni pitna! FOTO: Reuters
Kot je znano, so v del piranskega vodovodnega omrežja vdrle kanalizacijske odplake, zaradi česar je več piranskih občanov in turistov moralo poiskati zdravniško pomoč.

Rižanski vodovod je odjemalce znova opozoril, da voda na območju Pirana in Bernardina vse do preklica ni pitna. Kot so dodali, je vodo še vedno treba prekuhavati po posebnih navodilih.

Vodja službe za zdravstveni nadzor v Rižanskem vodovodu Sara Krbavčič je pojasnila, da so se za vnovično opozorilo odločili zato, ker se kljub intenzivnemu obveščanju, da voda na področju Pirana in Bernardina še ni pitna, med odjemalci širijo napačne informacije.

Na strani piranske občine so včeraj objavili obvestilo, da je voda v večjem delu piranskega vodovodnega omrežja spet pitna, težave pa predstavljajo le nekateri slabše pretočni odcepi. Zato so prebivalce pozvali, naj tudi sami poskrbijo za izpiranje cevi, in sicer tako, da več dni zapored in večkrat na dan odprejo vse pipe in pustijo vodo kakšnih 15 minut teči.
Obvestilo Rižanskega vodovoda
Navodila o prekuhavanju vode

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
10. 07. 2008 18.30
Stanje se je močno izboljšalo, vodo je treba še prekuhavati, smrdi pa verjetno že močno manj! Bravo, vs ewsodi v sklop borbe za čistejše okolje, sskrb za človeka in njegovo zdravje ter blagostanje!! Vsi na morne v Slovenijo, ne hodim na Hrvaško, kupujmo našo flaširano vodo in s tem prispevajmo h gospodarski rasti! Akvija "KUPUJ SLOVENSKO" ima odlično priložnost za uresničitev! in rezultate! Dobimo s ev Pirano, vsak nah ima pri sebi najmanj po dva patoja Zale, Bistre, Ivvira in podobnega, tisti z malimi otoci pa ustrezno več, pa kohar za prekuhavanje, korove tablete, oglje in še kaj. Priporam tudi obisk zdravnika ter cepljenje proti hepatitisu, zlatenici, tifusu, rumeni mrzlici itd., gremo v eksotične kraje, adrenalin pač, zakaj bi dopustovali v Ruandi ali na Slonokoščeni obali, če nas vse čaka že v Savudrijski uvali!!
just4fun
10. 07. 2008 17.42
in to v sezoni...
tina sev?nik
10. 07. 2008 17.06
sramota.....to ni prvič, da se je to zgodilo na obali...