Slovenija

Voda preprečuje selitev

Ljubljana, 13. 09. 2007 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub obljubam Andreja Bručana in novega vodstva onkologije, je dokončna preselitev Onkološkega inštituta spet odložena.

Borut Miklavčič zahteva konkretno poročilo o selitvi, topli vodi, legioneli in klimatskih napravah na Onkološkem inštitutu.
Borut Miklavčič zahteva konkretno poročilo o selitvi, topli vodi, legioneli in klimatskih napravah na Onkološkem inštitutu. FOTO: POP TV

Nekdanji minister za zdravje Andrej Bručan je obljubil, da bo Onkološki inštitut preseljen do 15. septembra. Zaradi spremljajočih težav pa naj bi se to zgodilo šele čez mesec dni. Temo o razlogih za nenehne težave pri selitvi Onkološkega inštituta je na sredini seji Sveta načel strokovni direktor onkologije Hotimir Lešničar in to šele na provokacijo člana komisije za nadzor onkologije Boruta Miklavčiča. Ker na dnevnem redu sveta ni bilo niti besede o selitvi, topli vodi, legioneli, klimatskih napravah ali kateri drugi pereči zadevi, jih je, kot so ugotovili v oddaji Svet, izzval kar razburjeni Miklavčič sam.

"Predlagam, da bi člani sveta dobili resne informacije o preselitvah in o tem, kaj lahko svet konkretno še naredi, da bi se nepravilnosti vendarle enkrat prenehale. Tu ne sedimo, da bi nagajali, temveč, da bi pomagali", je povedal Miklavčič. Na njegovo prigovarjanje pa je Lešničar vendarle dejal, da bo selitev, če ne bo zapletov, končana najkasneje sredi oktobra.


Člani Sveta so podprli kirurga Erika Breclja, ki je zahteval pojasnilo glede reševanja problemov na onkologiji in posebej izpostavil na težave s stropom - pred kratkim so namreč pri popravilu oziroma odpravi napak odprli strop, kjer naj bi bile po načrtih vodovodne cevi, a tam ni bilo ničesar. »Če bi na ministrstvu za zdravje pred enim letom prisluhnili opozorilom o hudih napakah, ki so na inštitutu med drugim povzročile velike stroške, zanima me, kdo jih bo v resnici kril, bi bili danes že preseljeni,« je prepričan Brecelj.

Kdo bo odgovarjal za neuspešno selitev Onkološkega inštituta?
Kdo bo odgovarjal za neuspešno selitev Onkološkega inštituta? FOTO: POP TV

Treba bo rešiti težave z vodo

Zaradi nepravilnosti, ki se kar nizajo, bodo zdaj preverili še sposobnost toplotnega sistema, izvedli kemično sanacijo vodovodnega omrežja in odvzeli vzorce vode. Do tedaj, ko bodo izvedeli za rezultate analiz, to naj bi se zgodilo čez 14 dni, nameravajo na vse pipe namestiti protimikrobne filtre.

Člani sveta zavoda Onkološkega inštituta so od generalnega direktorja Aljoše Rojca, ki jih je v grobem seznanil z občutno slabšimi poslovnimi rezultati od pričakovanih v prvi polovici leta, zahtevali, naj do prihodnje seje zagotovi celovito poročilo o realnem stanju preselitve. Enotni so bili, da je skrajni čas za konkretne odgovore o nepravilnostih, ki so glavni krivec za nenehno prelaganje datuma celotne preselitve iz starih prostorov v novogradnjo.



SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lahka konjenica
13. 09. 2007 17.52
dokl007: Povej kaj je goljufala s svojimi hčerami, kdaj in kje. Dokaze želim. pa čao
doki007@email.si
13. 09. 2007 13.20
luser,......Rop je za tebe bog ma več kot ti ,...pozna več ljudi po svetu kot ti ,..... ODSTAVLI STE DOBRGA MINISTRA NE VEM ZAKAJ,.... POSTAVLI STE PA NEKO BABO KI IMA KRIMINALNO PRETEKLOST ,....JE GOLJUFALA S SVOJIMI HČERAMI
Lahka konjenica
13. 09. 2007 13.12
dokl007: Prav si povedal. Kriva je vlada dr. Antončiča Ropiča in njegove ministra majskega kebra Dušana.
doki007@email.si
13. 09. 2007 12.46
OČITNO JE SPET KRIVA PREJŠNJA VLADA ,....DA SE NISO PRESELIL V ROKU .................!!!!! A NE ............