Slovenija

Vlada preveč optimistično?

Ljubljana, 09. 10. 2007 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minister Zver je po začetku pogajanj o plačnih razredih vzgojiteljev in učiteljev zadovoljen. Prav tako sindikat vzgoje.

Šolski sindikati bodo celovito stališče do vladnega predloga aneksa pripravili do prihodnje seje naslednji teden.
Šolski sindikati bodo celovito stališče do vladnega predloga aneksa pripravili do prihodnje seje naslednji teden. FOTO: POP TV

Na ministrstvu za šolstvo in šport se je danes prvič sestala pogajalska skupina za sklenitev aneksa h kolektivni pogodbi za dejavnost vzgoje in izobraževanja.

Minister za šolstvo in šport Milan Zver je z začetkom pogajanj zadovoljen, prav tako je srečanje kot pozitivno označil glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) Branimir Štrukelj, ki pa je izrazil obžalovanje, saj so s pogajanji začeli poldrugi mesec pozneje, kot je bilo predvideno. Kot je pojasnil, je Zver začetek pogajanj obljubil po počitnicah, torej konec avgusta. Štrukelj ocenjuje, da je do konca meseca oktobra, kot pričakuje vlada, težko zaključiti tako zahtevna pogajanja.

Minister Zver je kot predstavnik delojemalcev predstavil vladni predlog aneksa, SVIZ pa bo po Štrukljevih besedah s Sindikatom delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije (VIR) ter Neodvisnim sindikatom delavcev Ljubljanske univerze (NSDLU) do petka vladi posredoval predlog aneksa kolektivne pogodbe o uvrstitvi zaposlenih v plačilne razrede.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.